Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν την πόρτα στη Χρυσή Αυγή

Τη συμμετοχή του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου στις εκλογές αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ αποφάσισαν η ΔΑΚΕ, η ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και η ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ), στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαίθρου, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από πρωτοβουλία - καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλούσε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να τοποθετηθούν καθαρά ζητώντας από το ΔΣ του Συλλόγου να καταγγείλει τη ναζιστική πρόκληση και από την Εφορευτική Επιτροπή να μην κάνει δεκτό και να απορρίψει το ναζιστικό ψηφοδέλτιο.

Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την απόφασή τους οι ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - ΕΡΑ έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν ότι τάχα «δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι το ψηφοδέλτιο αυτό και ο μοναδικός του υποψήφιος είναι φασιστικό μόρφωμα» (!), την ώρα που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο επίδοξος μοναδικός υποψήφιός του είναι αποσπασμένος στο βουλευτικό γραφείο του χρυσαυγίτη υπόδικου βουλευτή Ματθαιόπουλου!

Δήλωσαν ακόμα ότι «υπάρχει περίπτωση ασφαλιστικών μέτρων από τους χρυσαυγίτες με σκοπό την αναβολή των εκλογών και τη μη συμμετοχή αντιπροσώπων του Συλλόγου στη ΓΣ της ΔΟΕ», λες και τα σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν μόνα τους την εσωτερική τους λειτουργία με βάση το καταστατικό τους, λες και το θέμα είναι νομικίστικο και όχι καθαρά συνδικαλιστικό - πολιτικό!

Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη προσπάθεια που κάνουν οι ναζιστές χρυσαυγίτες να μπουν στην Εκπαίδευση και στα σωματεία των εκπαιδευτικών για να σπείρουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό τους μίσος στους δασκάλους και στα παιδιά του λαού. Την πρώτη φορά, το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής το άναψε το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον περασμένο Νοέμβρη, στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «οι ευθύνες των ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) που πήραν αυτήν την απόφαση είναι βαρύτατες. Πρόκειται για μια απόφαση - ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών».

Θυμίζει ότι το ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης ορίζει την απόρριψη συμμετοχής των φασιστών και ναζιστών και καλεί την Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών της 10ης Ιούνη του Συλλόγου Υπαίθρου, να εφαρμόσει το καταστατικό και να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του ναζιστικού ψηφοδελτίου στις επικείμενες εκλογές.

Τέλος, καλεί σε δυνάμωμα του ΠΑΜΕ παντού - και στις εκλογές του Συλλόγου Υπαίθρου - τονίζοντας ότι αυτό είναι ο πιο αποτελεσματικός φραγμός στο ναζιστικό δηλητήριο και η καλύτερη απάντηση στις άθλιες μεθοδεύσεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ