Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αμιλλα στρατολογίας στην Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της προκήρυξε για όλες τις Οργανώσεις άμιλλα οικοδόμησης και στρατολογίας έως το 2018 προς τιμήν της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ.

Το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΚΕ, κηρύσσει άμιλλα στρατολογίας μεταξύ των Οργανώσεων Βάσης της ΟΠ Αττικής. Πρώτη ΟΒ στην άμιλλα θα είναι η ΟΒ που θα κάνει τις περισσότερες στρατολογίες σε απόλυτο αριθμό. Επαθλα για την άμιλλα στρατολογίας του Συμβουλίου Περιοχής θα είναι:

  • Στη μαθητική ΟΒ που θα τερματίσει πρώτη, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα και θα μετονομαστεί σε ΟΒ «Χρήστου Μαλτέζου», προς τιμήν του ηρωικού Γραμματέα της ΟΚΝΕ. Επίσης, σε όλα τα μέλη της ΟΒ θα δοθούν 20 τίτλοι βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» ώστε να εμπλουτίσουν ή να φτιάξουν τη βιβλιοθήκη τους.
  • Από τις υπόλοιπες ΟΒ (εδαφικές, κλαδικές, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κατάρτισης), στην ΟΒ που θα τερματίσει πρώτη θα δοθούν σε όλα τα μέλη της 20 τίτλοι βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» ώστε να εμπλουτίσουν ή να φτιάξουν τη βιβλιοθήκη τους.

Οπως σημειώνει το ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ: «Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε με το δεξί την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει έτσι ώστε το 2018 να βρει την Οργάνωσή μας πιο δυνατή και μαζική μέσα στους χώρους δουλειάς και τους χώρους νεολαίας τιμώντας στην πράξη το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός.

Ηδη όλες οι ΟΒ της ΚΝΕ συζητάνε και βάζουν φιλόδοξους στόχους για την επιτυχία της άμιλλας. Τώρα πρέπει το κάθε μέλος και στέλεχος της ΚΝΕ να ριχτεί με όλες του τις δυνάμεις, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να συμβάλει με ευθύνη και κομμουνιστική αυταπάρνηση στην υλοποίηση των στόχων.

Οπως άλλωστε αναφέρει και η ανακοίνωση της ΚΕ: "Στην υλοποίηση αυτών των στόχων έχουμε ακατανίκητα όπλα. Είναι η Ιστορία μας, τα κοσμοϊστορικά επιτεύγματα της ταξικής πάλης στον 20ό αιώνα, η μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ, η αντοχή του, οι αγωνιστικές του παραδόσεις, ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η ανιδιοτέλεια, οι θυσίες των μελών και στελεχών του. Τα όπλα αυτά, μαζί με τη θεωρία μας και την επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματος, είναι η μεγάλη μας υπεροχή απέναντι στην αστική τάξη, καθώς και στους κάθε λογής ιδεολογικούς μας πολέμιους, οπορτουνιστές, ρεφορμιστές".

Οι χιλιάδες νέοι με τους οποίους συναντηθήκαμε στους αγώνες, στα θρανία και στα αμφιθέατρα, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, στα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην προσπάθεια για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, στις ουρές του ΟΑΕΔ, έχουν συμφέρον να αρπάξουν το μέλλον τους και να μην το θυσιάσουν για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, στα παζάρια των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, να μη γίνουν κρέας στα κανόνια του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Εχουν θέση στον αγώνα για το πραγματικά νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα, τον πιο όμορφο και μεγάλο στόχο στην Ιστορία του κόσμου, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εχουν χρέος να μη δεχτούν λιγότερα από όσα δικαιούνται: Να μορφώνονται ολοκληρωμένα, να έχουν όλοι δουλειά με δικαιώματα και μια ζωή "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων". Εχουν δικαίωμα να κάνουν άλλη επιλογή, κόντρα στην υποταγή και τη μοιρολατρία: Να ακολουθήσουν το δρόμο της σύγκρουσης με την ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, το δρόμο της επαναστατικής ανατροπής, να παλέψουν για μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, ξεπερνώντας τον εαυτό μας σε μαχητικότητα, πρωτοβουλία, πείσμα και προσφορά, τιμάμε στην πράξη τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ οικοδομώντας γερές, μαζικές και περισσότερες Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ στην Αττική. Κάνοντας την ΚΝΕ την καρδιά και το νου της νεολαίας. Διαδίδοντας σε μαζική κλίμακα μέσα στη νεολαία τις κομμουνιστικές ιδέες, την ακλόνητη πίστη μας στο δίκιο και τη δύναμη της εργατικής τάξης.

Κάνοντας πράξη την προτροπή του Ενγκελς: "Είμαστε το κόμμα του μέλλοντος και το μέλλον ανήκει στη νεολαία. Είμαστε το κόμμα των καινοτόμων και η νεολαία ακολουθεί πάντα με ενθουσιασμό τους καινοτόμους"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα σε άμιλλα στρατολογίας (2021-04-09 00:00:00.0)
Μεγάλη εκδήλωση στη Λάρισα για τα 50χρονα της ΚΝΕ (2018-02-28 00:00:00.0)
Η επιτυχία της μάχης είναι στο χέρι όλων μας! (2017-12-03 00:00:00.0)
Σήμερα η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (2016-11-26 00:00:00.0)
Εξόρμηση στρατολογίας προς τιμήν του (2005-05-25 00:00:00.0)
Πρώτο καθήκον η οικοδόμηση οργανώσεων στους χώρους δουλιάς (1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ