Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Πετυχημένη η εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Mε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών και σπουδαστών πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη η εκδήλωση - συζήτηση που συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Πάτρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι της πόλης. Η εκδήλωση, που έγινε στην πλατεία Τριών Συμμάχων, αγκαλιάστηκε από πλήθος φοιτητών και σπουδαστών αλλά και από πλήθος κόσμου, ενώ σ' αυτήν καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Οικοτρόφων Εστίας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Φαρμακευτικής, Μαθηματικού, Φιλοσοφικής και Χημικού του Πανεπιστημίου Πάτρας και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Πάτρας.

Πρόκειται για άλλον ένα σταθμό της κοινής δράσης που έχουν αναλάβει οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι μαζί με το ΕΣΥΝ μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιούνη.

Ο Χρ. Γκρεκιώτης, ομιλητής της εκδήλωσης, ανέδειξε το ρόλο του ΕΣΥΝ ενάντια στα ναρκωτικά, καταδίκασε το ναρκω-φεστιβάλ που είχε στηθεί στην Αθήνα στις 9 Μάη με διοργανωτή τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε το ποιοι (κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφαλαιοκράτες) και για ποιους λόγους θέλουν σήμερα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας πλήρως υποταγμένο και εύκολα χειραγωγήσιμο. Παράλληλα, τονίστηκε ότι κάθε άλλο παρά προοδευτική εξέλιξη μπορεί να σηματοδοτήσει η νομιμοποίηση των ναρκωτικών, καθώς αυτό θέλουν και οι κυβερνήσεις αλλά και οι ναρκέμποροι, που θα μπορούν να δρουν πλέον και «με το νόμο». Παράλληλα, με την ομιλία, απαντήθηκαν ιδεολογήματα γύρω από τα ναρκωτικά, ενώ κύριο βάρος δόθηκε και στην πολιτική που επιλέγουν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, η οποία πριμοδοτεί τη συντήρηση και συμβάλλει στη διαιώνιση του προβλήματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση της νικήτριας ομάδας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για τις επόμενες δράσεις που οργανώνουν οι Σύλλογοι και το ΕΣΥΝ, όπως:

  • Το τριήμερο 12 - 14/6 θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Beach volley στην πλαζ.
  • Το τριήμερο 24 - 26 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Γεωργίου εκδηλώσεις - συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες (χορευτικά, θεατρικά, ποδηλατοδρομία).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ