Τετάρτη 10 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπάρχει ελπίδα, σε άλλη τροχιά

«Η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε μια ελπιδοφόρα τροχιά προοδευτικής και ανεξάρτητης πορείας. Εχουμε, όμως, πολύ δρόμο μπροστά μας και θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες, θυσίες και προσπάθειες για την τελική επιτυχία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Π. Λαφαζάνης.

Η Ελλάδα είναι ενταγμένη στην ΕΕ, η Συνθήκη της οποίας προβλέπει εκχώρηση κυριαρχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, αλλά διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η συμμετοχή είναι όρος απαράβατος. Πού βλέπει την ανεξάρτητη πορεία ο υπουργός; Μήπως στις 47 σελίδες με αντιλαϊκά μέτρα που έχει παρουσιάσει ως σχέδιο η κυβέρνηση;

Πράγματι, χρειάζονται μεγάλοι αγώνες: Για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, το άνοιγμα του δρόμου για να 'ναι ο λαός αφέντης στον τόπο του, η εργατική τάξη αφέντης στον καρπό της δουλειάς της. Αλλά δεν αναφέρεται σ' αυτά όταν μιλά για αγώνες ο υπουργός. Αυτός και οι υπόλοιποι του σιναφιού του καλούν το λαό να ματώσει κι άλλο για να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός. Δουλεύουν, δηλαδή, κανονικά το λαό, ενώ εφαρμόζουν αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ