Τετάρτη 10 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φορολογικές ρυθμίσεις

«Διορθωτική» νομοθετική ρύθμιση, διαχειριστικού χαρακτήρα, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τα εξωφρενικά αντικειμενικά κριτήρια που προκύπτουν για φορολογούμενους, ακόμη και με αμελητέα εισοδήματα, από τόκους καταθέσεων και νοίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με βάση τα όσα προανήγγειλε από τη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, με ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα, θα προβλέπονται τα εξής:

-- Η μη εφαρμογή του ελαχίστου τεκμηρίου διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τον άγαμο ή των 2.500 ευρώ για τον έγγαμο, σε κάθε περίπτωση, φορολογουμένου, που δηλώνει εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους ή από ακίνητα.

-- Τη δυνατότητα των φορολογουμένων που αμείβονται με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) και εισπράττουν ταυτόχρονα μισθούς από άλλους εργοδότες, να φορολογούνται για τις αμοιβές από «μπλοκάκια», είτε με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών είτε με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ούτε λόγος, βέβαια, για καθιέρωση του περιβόητου αφορολόγητου των 12.000 ευρώ ή για ακύρωση της αντιλαϊκής φοροληστείας που κατοχυρώνουν, έτσι κι αλλιώς, οι ισχύοντες φορολογικοί συντελεστές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ