Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέο κρούσμα «σφαγής» από τα ΚΕΠΑ

Διαμαρτυρία σήμερα από τη ΣΕΑΑΝ και άλλους φορείς στην περιφερειακή διεύθυνση του ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων

Σύμφωνα με καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, τα ΚΕΠΑ και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, άφησαν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη σύνταξη θανάτου του πατέρα του, τον νέο Ν.Σ., πάσχοντα από βαριά ρευματολογική πάθηση.

Το τρικ της διαστροφικής σφαγής, όπως καταγγέλλουν οι δύο φορείς, είναι το εξής: Η επιτροπή των ΚΕΠΑ τού έδωσε για τρία χρόνια 67% ποσοστό αναπηρίας, αλλά με το χαρακτηρισμό «ικανός για εργασία». Μ' αυτόν τον τρόπο, ο νέος, που ήταν έμμεσα ασφαλισμένος στο θανόντα πατέρα του, χάνει το δικαίωμα της σύνταξης θανάτου, άρα και την ιδιότητα του έμμεσα ασφαλισμένου, δηλαδή το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Προειδοποιούμε ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε στιγμή το δικαίωμα του συναδέλφου μας και των άλλων να ζήσει, να ζήσουν. Τα παιδιά της εργατικής τάξης δεν είναι αναλώσιμα για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών», σημειώνουν ΣΕΑΑΝ και «Ενιαίος» και καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στην περιφερειακή διεύθυνση του ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων (Μπίμπιζα 18), με τη συμμετοχή των Λαϊκών Επιτροπών Μενιδίου και Αγίων Αναργύρων και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

«Να μη λείψει κανείς, δεν θα φύγουμε από εκεί αν δεν εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του συναδέλφου και η συνταξιοδότησή του και το να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη θανάτου του πατέρα του που του έχει κοπεί από το Σεπτέμβρη του 2014», καταλήγει το κάλεσμα.

  • Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής στον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών είναι το ακόλουθο: Στον Πειραιά, Δευτέρα 15/06, Εργατικό Κέντρο (9.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.). Στη Νέα Ιωνία (Νισύρων 20 πλησίον του ΗΣΑΠ), Δευτέρα 15/06 (5.30 μ.μ - 8.30 μ.μ.). Στο Περιστέρι, Παρασκευή 12/06, Γραφεία Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων (9.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ