Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις σε θεσσαλικές πρωτεύουσες

Από τις εκδηλώσεις στο Βόλο
Από τις εκδηλώσεις στο Βόλο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΝΕ στη Λάρισα και στο Βόλο.

Στη Λάρισα, η εκδήλωση που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 11 Ιούνη, στο ΤΕΙ (γρασίδι) άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Dj «TAZ», εστιακός φοιτητής του ΤΕΙ.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Σήμερα η κυβέρνηση και οι εταίροι της ανταλλάσσουν νέα ραβασάκια δυσβάστακτων μέτρων, φορτώνοντας το λαό παλιά και νέα μνημόνια. Θέλουν το λαό και το κίνημά του, άλλοτε χειροκροτητή, κι άλλοτε να υποκύπτει στους εκβιασμούς για να αποδεχτεί τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζουν...

... Ο λαός πρέπει να θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές, να χαράξει τη δική του γραμμή πάλης. Αυτές οι κόκκινες γραμμές δεν συναντιούνται πουθενά με την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά και των άλλων κομμάτων, που είναι η στρατηγική της ΕΕ, η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, με το λαό δεμένο χειροπόδαρα.

Ο λαός μας μπορεί να αντιτάξει τη μεγάλη δύναμή του που δεν την έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα. Η δύναμή του βρίσκεται πρώτα από όλα στην οργάνωση, στην ταξική πάλη, στον ανυποχώρητο αγώνα για να ανακτηθούν οι απώλειες, στην προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, άμεσα, τώρα, για να διεκδικήσουμε κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων».


Μέτα το τέλος της ομιλίας, ακολούθησαν συναυλίες με το συγκρότημα HotRats, τους PulseR και τον Πάνο Βιντζηλαίο.

Στο Βόλο

Στο Βόλο, οι εκδηλώσεις στην πλατεία Παλαιού ήταν διήμερες (Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιούνη).

Την πρώτη μέρα οργανώθηκε συζήτηση με θέμα «Ευρώ ή δραχμή, ίδιος πάντα ο χαμένος», με εισηγητή τον Βασίλη Μεταξά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ κι ακολούθησε αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσίαση εργασιών με θέμα: «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης», ενώ έγινε συναυλία με τους Pulcer.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Σκουλλής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η κατάσταση στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους μπορεί να αλλάξει! Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Αυτή είναι η νικηφόρα προοπτική! Οποιος δε θέλει να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσει, να παλέψει για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οποιος δεν δέχεται να είναι πελάτης στη μόρφωση - εμπόρευμα, να παλέψει για να φύγουν από πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι επιχειρήσεις. Οποιος θέλει το πτυχίο του να έχει αντίκρισμα να παλέψει ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζεται να κάνει ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και να μαζεύει ένα σωρό πανάκριβα πιστοποιητικά. Οποιος θέλει ουσιαστική έρευνα να παλέψει για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Οποιος θέλει αξιοπρεπή δουλειά για να ζήσει, να παλέψει για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σε αυτό τον αγώνα συμβάλλει το δυνάμωμα της ΚΝΕ σε κάθε έτος, να πολλαπλασιάζονται οι φωνές των επαναστατών σε κάθε τμήμα και σχολή. Να γεμίσουν οι σχολές με λαμπρά παραδείγματα αγωνιστών, κομμουνιστών και νέων που δεν βολεύονται με το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι φοιτητές βγαίνουμε μπροστά για τις ανάγκες μας (2019-03-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε σχολές (2018-05-10 00:00:00.0)
Στο δρόμο φοιτητές και σπουδαστές στις 3 Νοέμβρη (2016-10-19 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο σ. Θανάσης Κοτζαμπασάκης (2016-06-28 00:00:00.0)
Φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Λάρισα (2016-06-11 00:00:00.0)
Φτιάχνουν Παιδεία αντίστοιχη του εργασιακού μεσαίωνα (2007-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ