Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προφεστιβαλική στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, πριν λίγες μέρες, οι προφεστιβαλικές δραστηριότητες στο ΤΕΙ Χαλκίδας, που εντάσσονται στις συνολικότερες δραστηριότητες μπροστά στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι σπουδαστές στο ΤΕΙ Χαλκίδας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την ΚΝΕ, να γνωρίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά τόσο με την Παιδεία, όσο και με τη συνολικότερη κατάσταση στην κοινωνία, να γνωρίσουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρο βάζει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την Ανώτατη Εκπαίδευση από την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε προβολή βίντεο - αφιερώματος που επιμελήθηκε η Τομεακή Οργάνωση του ΤΕΙ Χαλκίδας, για την προσπάθεια του ΚΚΕ στις μαύρες εποχές της παρανομίας και των φυλακίσεων, οι εξόριστοι και οι φυλακισμένοι να μορφώνονται και να ψυχαγωγούνται, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει για τους κομμουνιστές η μόρφωση και η γνώση. Επίσης, προβλήθηκε η ταινία «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», που παρουσιάζει τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των Λατινοαμερικάνων καθαριστριών στις ΗΠΑ, για τα δικαιώματά τους.

Ακολούθησε συναυλία ραπ, καθώς και λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι. Στο χώρο λειτούργησε έκθεση πολιτικού και λογοτεχνικού βιβλίου.

Τα Φεστιβάλ των Οργανώσεων της ΚΝΕ συνεχίζονται τις επόμενες μέρες και την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιούνη, είναι προγραμματισμένα τα Φεστιβάλ ΑΕΙ Αττικής, ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας, ΑΕΙ Ξάνθης, ΑΕΙ Κομοτηνής, ενώ το Σάββατο 20 Ιούνη είναι το Φεστιβάλ του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ