Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Εργασίας για τις υπέρογκες εισφορές και άλλα ζητήματα

Από παλιότερη κινητοποίηση των μηχανικών για το Ασφαλιστικό τους

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση των μηχανικών για το Ασφαλιστικό τους
Με κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και άλλων φορέων, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι μηχανικοί διαδήλωσαν χτες το πρωί για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, έξω απ' το υπουργείο Εργασίας.

Αιχμή της κινητοποίησης ήταν η άμεση, δραστική μείωση των εισφορών, η κάλυψη των ανέργων, η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και η αποτροπή της νέας ληστείας των αποθεματικών του Ταμείου.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, δήλωσε άγνοια (!) για το νόμο 3518/2006, που καθιέρωσε την ανταποδοτική λειτουργία του ΤΣΜΕΔΕ και τις αναλογιστικές μελέτες. Οι τεράστιες αυξήσεις που επιβλήθηκαν τότε, πολύ πριν από την κρίση, οδήγησαν, ώστε να είναι ανασφάλιστοι οι μισοί σχεδόν μηχανικοί που δουλεύουν με «μπλοκάκι».

Ο συγκεκριμένος νόμος προωθήθηκε με την ενεργό σύμπραξη του ΤΕΕ, ο πρόεδρος του οποίου ήταν εκείνη την περίοδο εκλεγμένος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που επιβλήθηκαν την περίοδο της κρίσης, ο υπουργός εμφάνισε ως «λύση» μια τροπολογία για την αναβολή των νέων αυξήσεων μέχρι το τέλος του 2016. Πρόκειται για τροπολογία - κοροϊδία, αφού απλά μεταθέτει τις νέες αυξήσεις για ενάμιση χρόνο. Μέχρι τότε, οι εισφορές διατηρούνται στα άδικα και υπέρογκα σημερινά επίπεδα, τα οποία αδυνατεί να καταβάλει η πλειοψηφία των εργαζόμενων μηχανικών.

Πρόκειται για εφαρμογή της γνωστής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να εμφανίσει ως δεδομένες τις μέχρι σήμερα απώλειες και να εστιάσει την αντιπαράθεση στον τρόπο προώθησης των νέων μέτρων. Πρόκειται, ουσιαστικά, για γραμμή που καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τη σημερινή φτώχεια και να διαλέξουν με ποιο τρόπο θα χάσουν περισσότερα.

Από την πλευρά τους, οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν ότι «οι εργαζόμενοι μηχανικοί απαντούν στους εμπαιγμούς της κυβέρνησης με οργάνωση της αντεπίθεσης μαζί με όλους τους εργαζόμενους, κόντρα στην πολιτική ΕΕ - άρχουσας τάξης. Με εφαλτήριο την αντίσταση στα νέα μέτρα, την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, συγκεντρώνουμε δυνάμεις για τη λαϊκή αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ