Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σκέφτεται «πρωτοβουλίες» για «εθνική συνεννόηση»

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, και με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία των παζαριών της κυβέρνησης με τους δανειστές, συνεδρίασε χτες εκτάκτως το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της παράταξης.

Οπως διαχέεται, ο Αντ. Σαμαράς θέλοντας να σηματοδοτήσει ως υπεύθυνος αστός πολιτικός ότι αγωνιά και μάχεται για τη διασφάλιση του ευρωμονόδρομου (κεντρική επιλογή των ντόπιων μονοπωλίων), πιθανά να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο, π.χ. να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Να επαναλάβει εκεί το αίτημά του για «εθνική συνεννόηση», κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν στην επιτάχυνση όλων των αναγκαίων μέτρων για την υπογραφή της συμφωνίας.

Σημειωτέον, η συνεδρίαση του οργάνου κράτησε περίπου τρεις ώρες, και στη διάρκειά της τα στελέχη της ΝΔ παρακολούθησαν και σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως, παράγοντες κοντά στον πρόεδρο της παράταξης διέχεαν εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση «οδηγεί τη χώρα στα βράχια» και «στην καταστροφική απομόνωση της Ελλάδας», συμβάλλοντας έτσι, κι αυτοί από την πλευρά τους, στην τρομοκράτηση του λαού, ώστε να αποδεχτεί και νέα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα.

Στη διάρκεια τη συνεδρίασης τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του. Ακούστηκαν και προτάσεις όπως του Κυρ. Μητσοτάκη, η ΝΔ να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως επίσης η ΝΔ να καταθέσει τα δικά της κοστολογημένα «ισοδύναμα» μέτρα προς τους δανειστές, προκειμένου να εμφανιστεί ξανά έτοιμη στα μάτια του κεφαλαίου να αναλάβει την αστική διαχείριση.

Ολες αυτές οι εξελίξεις έχουν βάλει προσώρας σε δεύτερη μοίρα την αμφισβήτηση που δέχεται ο Σαμαράς για τις επιλογές του από την εκλογική ήττα της 25ης Γενάρη και μετά, αλλά και προηγούμενα. Ωστόσο, η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του δεν παύει να υφίσταται. Π.χ. προχτές βράδυ, μιλώντας στο «Mega» ο Γ. Μιχελάκης επέμεινε ότι στην παράταξη δεν έχει γίνει «αυτοκριτική» για τα αίτια της ήττας, ότι η ηγεσία δεν έλαβε το «μήνυμα», και ότι έπρεπε να προχωρήσει σε συνέδριο, για να συζητηθούν προφανώς όλα τα ζητήματα, και αυτό της αλλαγής προέδρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, έγινε χτες συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. «Και οι δύο άντρες θεωρούν ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η ΝΔ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση, εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής», ανέφεραν πηγές από τη ΝΔ. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αντ. Σαμαρά, και φαίνεται πως θέλησε να σηματοδοτήσει την ενότητα της ΝΔ, μετά τη συνάντηση της Ντ. Μπακογιάννη με τον Αλ. Τσίπρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ