Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πάνω από 700 οι νεκροί

Τραγική είναι η κατάσταση για τη φτωχολογιά στο Πακιστάν. Τα νοσοκομεία έχουν «ξεχειλίσει» από πτώματα
Τραγική είναι η κατάσταση για τη φτωχολογιά στο Πακιστάν. Τα νοσοκομεία έχουν «ξεχειλίσει» από πτώματα
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ανεβαίνει κάθε μέρα ο αριθμός των νεκρών στο Πακιστάν, από το κύμα καύσωνα που εξακολουθεί να πλήττει κύρια τη νότια επαρχία Σιντ. Κατά ορισμένες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης γίνεται λόγος για πάνω από 700 νεκρούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» («The Dawn»), οι περιοχές της επαρχίας που πλήττονται είναι κύρια εργατικές, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων είναι μεροκαματιάρηδες. Την κατάσταση επιδεινώνουν οι συχνές διακοπές ρεύματος, γεγονός που προκαλεί σειρά προβλημάτων, σε μια περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει το Ραμαζάνι.

Επιστήμονες έκαναν λόγο για το χειρότερο κύμα καύσωνα της 10ετίας, ενώ τα νεκροτομεία και τα νοσοκομεία έχουν γεμίζει νεκρούς και ασθενείς από θερμοπληξία, στομαχικά προβλήματα κ.τ.λ. Αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια χώρα όπου οι συνθήκες ζωής και υγιεινής είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά στρώματα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα «φυσικό φαινόμενο», του οποίου οι συνέπειες είναι πολύ πιο οδυνηρές για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, αυτούς που αναγκάζονται να βουτάνε σε βρώμικα ποτάμια για να δροσίσουν τα παιδιά τους ή πάνε για δουλειά ακόμα και μέσα στο λιοπύρι, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ