Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κενό στην κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ

Στην αναζήτηση 280 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταβληθούν κανονικά τη Δευτέρα οι συντάξεις του Ιούλη βρίσκεται το ΙΚΑ, καθώς μέχρι χτες δεν του είχε καταβληθεί το παραπάνω ποσό από την κρατική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό έπρεπε μέχρι χτες να πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) στο ΙΚΑ και συνιστά τη μηνιαία χρηματοδότησή του, κάτι που δεν έγινε, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ομαλή καταβολή των συντάξεων γενικά των Ταμείων και ειδικά του ΙΚΑ.

Ετσι, από χτες το υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση των αναγκαίων ποσών και σύμφωνα με πληροφορίες ζητά από τη διοίκηση του ΕΤΑΤ (τραπεζοϋπάλληλοι), να δεχτεί να μεταφέρει ταμειακά διαθέσιμα, ύψους 150 εκατ. ευρώ, στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

Με τον τρόπο αυτό, τα κεφάλαια θα μετατραπούν για λίγες μέρες σε ρέπος και θα μπορούν να αξιοποιηθούν από το ΓΛΚ για την ομαλή καταβολή των συντάξεων. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας χορηγεί συντάξεις σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, με τη μηνιαία δαπάνη να υπερβαίνει τα 850 εκατ. ευρώ.

Χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες, χτες αργά το απόγευμα οι αναπληρωτές υπουργοί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σε κοινή τους δήλωση «διαβεβαιώνουν ότι η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων Ταμείων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά και στην ώρα της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ