Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
Τα άλλα κόμματα

Από τη σκοπιά της αποτελεσματικότερης υπεράσπισης των συμφερόντων του εγχώριου κεφαλαίου και των στρατηγικών επιλογών του τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα αστικά πολιτικά κόμματα.

***

«Η απόφαση του κ. Τσίπρα να θέσει σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, είναι το μεγάλο του λάθος, που δε θα του το συγχωρέσει ούτε σήμερα ο ελληνικός λαός, ούτε αύριο η ιστορία» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Θεοδωράκης, στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Αργότερα, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εισηγητής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης είπε: «Καλούμε όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας να συμπαραταχτούν σε ένα μεγάλο αγώνα, που θα θέσει τέρμα στον παράλογο κατήφορο της χώρας. Να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ και μέσα στην Ευρώπη».

***

Να υποταχτεί στην εξουσία των μονοπωλίων κάλεσε το λαό η Χρυσή Αυγή. Μέσα από μια σειρά «αντισυστημικές» κορώνες, ο υπόδικος εισηγητής της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ηλ. Κασιδιάρης, είπε στο λαό ότι «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές» και ότι «σε βάθος χρόνου» και με «προσπάθεια», κάτι μπορεί να γίνει και γι' αυτόν...

Ζήτησε, μεταξύ άλλων, διαγραφή μόνο του «παράνομου» δημόσιου χρέους - χρεώνοντας το λαό να πληρώσει όλο το υπόλοιπο -, ενός χρέους που δεν είναι δικό του, ενώ αργότερα, ο ίδιος είχε ένα ...χαριτωμένο διάλογο, μες στην αστική αβρότητα, με την πρόεδρο της Βουλής, όπου της εξηγούσε γιατί έχει κάθε δικαίωμα να αποκαλεί τους μετανάστες «λαθρομετανάστες», χωρίς να λάβει ανταπάντηση από τη λαλίστατη Ζωή Κωνσταντοπούλου...

***

Καταφεύγοντας σε εθνικοπατριωτικές κορόνες, για να κρύψει το ταξικό περιεχόμενο των αντιλαϊκών προτάσεων και των «θεσμών» και της κυβέρνησης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, μίλησε για «φασισμό» απ' την πλευρά των δανειστών, προσπερνώντας βέβαια τη διακηρυγμένη αφοσίωση της κυβέρνησης στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.

Σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά, ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές θέλουν να εξευτελίσουν έναν ολόκληρο λαό, ότι οι προτάσεις τους αποτελούν την «ταφόπλακα του έθνους», ότι αξιώνουν να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία... Μέχρι και τον Κολοκοτρώνη και την Επανάσταση επικαλέστηκε, για να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές που σπρώχνουν το λαό να διαλέξει τους όρους σφαγής του απ' τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη...

***

Για «λόμπι της δραχμής» μίλησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διακινδυνεύει τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη. Εξέφρασε την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ με το δημοψήφισμα, ενώ προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση «φεύγει».

Δράττοντας την ευκαιρία να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του κόμματός του για τη χρεοκοπία του λαού, εξαίροντας μάλιστα σαν ...υπεύθυνη τη στάση του, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και προσπαθεί να τις μεταθέσει στις πλάτες του λαού.

Προέτρεψε, τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην αποδεχτεί την πρόταση για δημοψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ