Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Με τις ψήφους των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΧΑ υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση της συγκυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη, με το κάλπικο ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ». Κατά ψήφισαν οι βουλευτές από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στήριξαν την πρόταση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος - την οποία αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία η συγκυβέρνηση - για δημοψήφισμα, όπου τα ζητήματα που θα τεθούν στην κρίση του λαού να είναι τα εξής: «ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ - Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων».

Συνολικά, κόντρα στις αποπροσανατολιστικές για το λαό αντιπαραθέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης με τα άλλα αστικά κόμματα, τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματά τους σε βάρος του λαού, οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό να υψώσει ανάστημα, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, να ανοίξει δρόμο για τη μόνη φιλολαϊκή προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ