Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν διαλέγουμε μνημόνιο», λένε ΠΑΣΥ και ΠΑΣΕΒΕ

«Σαν δυο σταγόνες νερό» μοιάζουν οι προτάσεις της κυβέρνησης και των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να τις απορρίψουν και τις δύο. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Και τα δύο μνημόνια περιέχουν τη φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, το φόρο επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μειώσεις συντάξεων - μισθών, ΦΠΑ στα είδη διατροφής 23% από 13%, ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο, τα τέλη "αλληλεγγύης" και "επιτηδεύματος", διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας».

Υπογραμμίζει πως οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, που «έχει στο επίκεντρο την ανάκτηση των δικών μας απωλειών, την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Είναι ο δρόμος της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του, για να ανοίξει η προοπτική για την κάλυψη των δικών μας αναγκών».

Στο ίδιο πνεύμα, η ΠΑΣΥ σημειώνει για το δημοψήφισμα: «Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Μας βάζουν να επιλέξουμε ανάμεσα στο λύκο και την αρκούδα, είτε ψηφιστεί το ΝΑΙ, είτε το ΟΧΙ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκύψει μνημόνιο με τη συγκατάθεση του λαού.

Μνημόνιο που θα οδηγήσει στην καταστροφή δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά καθώς προετοιμάζεται συντριπτικό πλήγμα ενάντια στους αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτάνει πια η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους αγρότες. Η ΠΑΣΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς, συγκροτώντας νέους Αγροτικούς Συλλόγους, δυναμώνοντας όσους υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ