Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πολύνεκρες επιθέσεις

ΚΑΪΡΟ.--

Κλιμακώνεται ο ανοιχτός πλέον πόλεμος τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» του λεγόμενου παραρτήματος της «Επαρχίας Σινά» και του αιγυπτιακού στρατού, έπειτα από τις χτεσινές συγχρονισμένες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και 15 σημεία ελέγχου στη βόρεια Χερσόνησο του Σινά, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 53 Αιγυπτίων αστυνομικών και στρατιωτών, τον τραυματισμό άλλων 55, άγνωστο αριθμό στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν και τουλάχιστον 22 νεκρούς τζιχαντιστές. Αργότερα, νεότερες αλλά μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στη βόρεια Χερσόνησο του Σινά σε τουλάχιστον 70 άτομα.

Η χρονική συγκυρία κατά την οποία εξαπολύθηκαν οι επιθέσεις των τζιχαντιστών σε βάρος του στρατού δεν είναι τυχαία. Σημειώνονται ένα 48ωρο μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του γενικού εισαγγελέα της Αιγύπτου, και ένα 24ωρο μετά τις διαβεβαιώσεις του Αιγύπτιου Προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι, ότι θα εντείνει τις επιχειρήσεις κατά των φανατικών ισλαμιστών «ελευθερώνοντας το χέρι της Δικαιοσύνης στη μάχη που δίνει η Αίγυπτος».

Αργότερα χτες το απόγευμα, σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και επιχειρήσεις του στρατού κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, στη Ράφα, ενώ παράλληλα ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε συνοικία του Καΐρου σκοτώνοντας τουλάχιστον εννιά ένοπλους τζιχαντιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ