Τετάρτη 8 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εκδηλώσεις μνήμης για τη 10η επέτειο των επιθέσεων της 7/7

Ενώ οι τρομονόμοι όχι μόνο παρέμειναν, αλλά και ενισχύθηκαν...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ημέρα εκδηλώσεων μνήμης και προβληματισμού ήταν η χτεσινή σε όλη τη Βρετανία και κυρίως στο Λονδίνο, που σαν χτες πριν 10 χρόνια έζησε τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε βρετανικό έδαφος από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τέσσερις φανατικοί ισλαμιστές επιτέθηκαν σε τρεις σταθμούς του λονδρέζικου μετρό και σ' ένα λεωφορείο, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 52 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 700 άλλους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε μήνυμά του, τόνισε ότι «10 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 7ης Ιούλη στο Λονδίνο, η απειλή της τρομοκρατίας εξακολουθεί να είναι τόσο αληθινή, όσο είναι η δολοφονία 30 αθώων Βρετανών που βρίσκονταν σε διακοπές στην Τυνησία...».

Γεγονός είναι, πάντως, πως οι βρετανικές αρχές «αξιοποίησαν» στο έπακρο τις επιθέσεις της 7/7, για να περιστείλουν ελευθερίες, για να ενισχύσουν τρομονόμους και να αυξήσουν τη στενή παρακολούθηση κάθε δραστηριότητας όσων ζουν στη Βρετανία, σε τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο.

Ο τρομονόμος του 2006, για παράδειγμα, «έλυσε» τα χέρια των αρχών, ώστε να απελαύνουν όσους ισλαμιστές έκριναν ανεπιθύμητους. Τους επέτρεψε να κρατούν έως και 28 μέρες τους υπόπτους για τρομοκρατία, δίχως απαγγελία κατηγοριών. Επιπλέον, έγινε ποινικό αδίκημα όχι μόνο ο σχεδιασμός τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά ακόμη και το να αναφερθεί κάποιος σε αυτές με εγκωμιαστικό τρόπο! Εδωσαν τη δυνατότητα στις μυστικές υπηρεσίες να περνούν «από κόσκινο» τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων και να κάνουν αναλύσεις για τις πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες απόψεις εκατομμυρίων ανθρώπων, με πρόσχημα την τρομοκρατία και την «ασφάλεια».

Στη χώρα με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στον κόσμο, ο «Μεγάλος Αδελφός» έγινε ακόμη ισχυρότερος, υποτάσσοντας το λαό στην αποδοχή του, στην αποδοχή της κρατικής καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ