Κυριακή 12 Ιούλη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

Με μεταμεσονύχτιες διαδικασίες - εξπρές, οι οποίες ξεπερνάνε ακόμα και τη γνωστή απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής για επικύρωση (τάχα ως «βάση διαπραγμάτευσης») το νέο μνημόνιο που έχει «κλειδώσει» με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ σε βάρος του λαού, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία που έγινε μετά τις 3 το πρωί και μετά από αίτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου καταψήφισε το νέο μνημόνιο και την «εξουσιοδότηση» που ζήτησε η συγκυβέρνηση για να προχωρήσει στη σύναψή του με τους «εταίρους» της.

Αναλυτικά, 251 βουλευτές ψήφισαν «ναι» (καθώς το αίτημα της κυβέρνησης στηρίχτηκε επίσης από τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα που είχαν συνυπογράψει και το περιβόητο «κοινό ανακοινωθέν» μαζί με τη συγκυβέρνηση), 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 8 «παρών», ενώ 9 βουλευτές απουσίαζαν την ώρα της ψηφοφορίας.

Από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, «ναι» ψήφισαν οι 145 από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αναλυτικά, από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 132 ψήφισαν «ναι», οι 2 «όχι», οι 8 «παρών» (μεταξύ των οποίων η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Π. Λαφαζάνης και ο Δ. Στρατούλης), ενώ 7 βουλευτές απουσίαζαν. Στους ΑΝΕΛ, και οι 13 βουλευτές ψήφισαν «ναι».

Ακολουθεί η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ