Τρίτη 21 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ετοιμη να «ανταποκριθεί» στον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την αποφασιστικότητα του Λονδίνου να ενισχύσει την «παρουσία» του στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, λίγες μέρες αφού η χώρα του ξεκίνησε να συμμετέχει και στους βομβαρδισμούς τζιχαντιστών στη Συρία.

«Η Βρετανία έχει δεσμευτεί τώρα να εκπληρώσει το στόχο που έθεσε το ΝΑΤΟ για τη διάθεση του 2% (του ΑΕΠ της) στις αμυντικές δαπάνες κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, πραγματοποιούμε ήδη περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα ήθελα να επιταχύνουμε και να κάνουμε περισσότερα, αυτό που αποκαλώ ανταπόκριση ευρέος φάσματος» δήλωσε ο Κάμερον, μιλώντας στο αμερικανικό NBC, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει τόσο την «καταπολέμηση» των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία, όσο και την αναγνώριση της απειλής που συνιστά η «ριζοσπαστικοποίηση» στη Βρετανία. «Θα πρέπει να επιτεθούμε κατευθείαν σε αυτή την εξτρεμιστική ισλαμιστική ιδεολογία που δηλητηριάζει τα νεαρά μυαλά, περιλαμβανομένων και των νεαρών μυαλών στη Βρετανία και στην Αμερική», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη βομβιστικής επίθεσης που έγινε το περασμένο Σάββατο στη σιιτική επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ, σε μια κατάμεστη λαϊκή αγορά, προκαλώντας το θάνατο 120 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 140.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Τζαν Κουμπίς, χαρακτήρισε την επίθεση «εφιαλτικό μακελειό, πέρα από κάθε όριο πολιτισμένης συμπεριφοράς».

Τέλος, μερίδα του αμερικάνικου Τύπου (συμπεριλαμβανομένων και των «Τάιμς» της Ν. Υόρκης) κατέγραψε χτες καταγγελίες Κούρδων της Συρίας, σύμφωνα με τις οποίες το «Ισλαμικό Κράτος» χρησιμοποίησε πυραύλους που περιείχαν τοξικά αέρια, σε επιθέσεις που πραγματοποίησε εναντίον τους τον περασμένο Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ