Τρίτη 21 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Απαγωγή τεσσάρων Ιταλών και άλλες επιθέσεις

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι συγκρούσεις στη Λιβύη αλλά και οι επιθέσεις σε βάρος ξένων που βρίσκονται στη χώρα, με τελευταία περίπτωση την απαγωγή τεσσάρων Ιταλών οικοδόμων που δούλευαν για λογαριασμό της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ κοντά στο βιομηχανικό συγκρότημα της πόλης Μελίτα της Λιβύης.

Την Κυριακή, λιβυκά πολεμικά αεροσκάφη βύθισαν σκάφος και επιτέθηκαν σε δεύτερο, που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά σε φανατικούς ισλαμιστές, κοντά στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της διεθνώς αναγνωρισμένης λιβυκής κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ.

Η πετρελαϊκή εταιρεία NOC που εδρεύει στην Τρίπολη έχει κατηγορήσει την «κοσμική» κυβέρνηση στο Τομπρούκ ότι βομβάρδισε σε τρεις περιπτώσεις δεξαμενόπλοια τα οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.

Η χαώδης κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Λιβύη (με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια να ανταλλάσσουν επιθέσεις και κριτική) αξιοποιείται σχεδιασμένα από μια σειρά ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που κηρύσσουν το γνωστό «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια των μονοπωλίων που στηρίζουν στη συγκεκριμένη χώρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ