Παρασκευή 24 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο νοσοκομείο του νησιού

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου, σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της διοίκησής του, καθώς και με το Σύλλογο των εργαζομένων σε αυτό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης, καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται. Αν και πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Κυκλάδων, που καλείται να καλύψει περιστατικά από μια σειρά νησιά, τα οποία μάλιστα τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται λόγω της τουριστικής κίνησης, η λειτουργία του επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του. Ομως, οι περίπου 230 εργαζόμενοι, νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, έχουν αγγίξει τα όρια της αντοχής τους, ενώ την ίδια στιγμή τους οφείλονται δεδουλευμένα από εφημερίες μηνών, καθώς και ρεπό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο εργάζεται μόλις ένας παιδίατρος, ενώ παρά το γεγονός ότι διαθέτει καινούργιο αξονικό τομογράφο, δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να τον λειτουργήσει πλήρως. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται σε μια σειρά ειδικότητες, ενώ οι ελλείψεις αφορούν και τους γενικούς γιατρούς.

Ιδιαίτερα τονίστηκε, επίσης, τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους, η ανάγκη να εξασφαλιστούν πτητικά μέσα, προκειμένου να διακομίζονται με ταχύ και κατάλληλο τρόπο επείγοντα περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου, αλλά συνολικά των νησιών. Οπως αναφέρθηκε, σήμερα χρειάζονται πάνω από πέντε ώρες για να φτάσουν τα περιστατικά από το νησί σε νοσοκομείο της Αθήνας, χρόνος που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί μοιραίος. Επιπλέον, ο Σύλλογος των εργαζομένων κατάγγειλε πως ασθενείς διακομίζονται με πλωτό μέσο ιδιώτη, σε απολύτως ακατάλληλες συνθήκες, με το ΕΚΑΒ μάλιστα να πληρώνει αδρά.

Από τις συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου
Από τις συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου
Ακόμα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τη δραστηριοποίηση ιδιωτών, στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης, της σίτισης, αλλά και στη λογική που καλλιεργείται πως ο μόνος τρόπος να «επιβιώσει» το νοσοκομείο είναι οι χορηγοί και ο εθελοντισμός.

Ο Δ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα πιέσει με κάθε δυνατό μέσο και θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία μέσα και έξω από τη Βουλή, στην κατεύθυνση της επίλυσης έστω και κάποιων από τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου. Συζήτησε με τους εργαζόμενους γύρω από τη θέση του Κόμματος πως σήμερα χρειάζεται συνολική αλλαγή πλεύσης, ανατροπές που θα φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο και δε θα περιορίζονται σε μερεμέτια. Εξήγησε ακόμη πως στον τομέα της Υγείας αποδεικνύει πως είναι απαραίτητη η δημιουργία Ενιαίου Φορέα, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, που θα σχεδιάζει σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας και των νησιών της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε τα επείγοντα δεν καλύπτει το ΕΚΑΒ στη Χίο (2022-08-09 00:00:00.0)
Απόγνωση για ασθενείς και υγειονομικούς, που στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις (2022-01-20 00:00:00.0)
Φρακαρισμένα τα νοσοκομεία, χωρίς ΜΕΘ στο Μεσολόγγι (2021-05-12 00:00:00.0)
Συμπληρώνονται δυο μήνες από το κλείσιμο των χειρουργείων! (2017-02-03 00:00:00.0)
«Ψυχορραγεί» η Παθολογική Κλινική (2012-05-26 00:00:00.0)
«Ασθενούν βαριά» από έλλειψη προσωπικού (2007-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ