Κυριακή 23 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Επιμονή στους αγώνες - ψήφος στο ΚΚΕ
  •   Μετά τα μεγαλειώδη αγροτικά συλλαλητήρια, την περασμένη Τετάρτη, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα - αύριο ακολουθεί το συλλαλητήριο στη Λάρισα - οι αγρότες της Θεσσαλίας κι άλλων περιοχών της χώρας, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ 
  • Ο αγώνας, απάντηση στις προεκλογικές υποσχέσεις και ψευτοπαροχές της κυβέρνησης και η ψήφος στο ΚΚΕ, επένδυση στην πάλη για ένα καλύτερο μέλλον της αγροτιάς και της Ελλάδας

Μια πρώτη, άμεση απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά τη βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας, αποτέλεσαν οι μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Με τη μαζική συμμετοχή τους - μαζί με εκατοντάδες τρακτέρ, σύμβολα δύναμης του αγώνα τους - στα νομαρχιακά συλλαλητήρια οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι ν' αποδεχτούν την πολιτική συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης στον αγροτικό τομέα της οικονομίας και μαζικού ξεκληρίσματος της αγροτιάς, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, συνταυτιζόμενη πλήρως με τις επιλογές και τις εντολές της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο αγώνας των αγροτών θα συνεχιστεί - αύριο στις 11 π.μ. πραγματοποιείται νομαρχιακό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και στις αρχές Φλεβάρη αναμένεται πανθεσσαλικός συντονισμός της πάλης, ενώ και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας έχουν προγραμματιστεί, για τις επόμενες μέρες, κινητοποιήσεις - πιο μαζικά, πιο δυναμικά, καλύτερα οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά, μέχρι την τελική δικαίωση, που δε θα έρθει παρά με την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Με τις πετυχημένες κινητοποιήσεις τους την περασμένη Τετάρτη οι αγρότες της Θεσσαλίας έδειξαν ότι έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει πως μόνο με τον αγώνα τους μπορούν να επιβάλλουν λύσεις στα προβλήματά τους, για να καταφέρουν να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργούν τη γη τους. Κι αυτή η συνειδητοποίηση δίνει απάντηση σε όλους, όσοι υποστήριζαν ότι το αγροτικό κίνημα υποχωρεί και συμβιβάζεται στα «δεδομένα», αλλά και σε κείνους που επιχειρούν, με πολλούς και διάφορους τρόπους, να βάλουν εμπόδια και «τρικλοποδιές» στην πάλη των αγροτών, να υπονομεύσουν την ενότητά τους και την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους. Και, βεβαίως, οι αγρότες απαντούν, όπως πρέπει και χρειάζεται, στην κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί, με ψεύτικες υποσχέσεις και προεκλογικές μικροπαροχές, να ξεγελάσει τον αγροτικό κόσμο και «μ' ένα σμπάρο, να πετύχει δυο τρυγόνια». Δηλαδή, και να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και να εξασφαλίσει ψήφους αφελών αγροτών υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, στις ερχόμενες εκλογές.

Ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας κι όλης της Ελλάδας γνωρίζει πολύ καλά ποιοι και γιατί είναι με το μέρος του και ποιοι ενάντιά του. Βλέπει ότι μόνο το ΚΚΕ στέκεται συνεχώς στο πλευρό του - ο «Ρ» είναι η μοναδική εφημερίδα που αποκαλύπτει την αντιαγροτική υφή κυβερνητικών μέτρων που παρουσιάζονται σαν φιλοαγροτικά, όπως τελευταία αυτό για τη μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας - και προβάλλει θέσεις και προτάσεις για την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων τους, για την εξασφάλιση μέλλοντος στην αγροτική οικονομία της χώρας μας, για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής και φιλολαϊκής πολιτικής. Και στις ερχόμενες εκλογές, οι αγρότες έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που υπερασπίζεται παντού και πάντα τα συμφέροντά τους και πρωτοστατεί στον αγώνα για τη δημιουργία του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που, αναλαμβάνοντας στην πορεία και ευθύνες διακυβέρνησης, μπορεί ν' αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα προς το καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ