Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κόκκινες, νεανικές εκδηλώσεις

Συνεχίζεται και σήμερα το μακρύ ταξίδι του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε όλη την Ελλάδα. Ετσι στο κηποθέατρο της Νίκαιας μιλάει σήμερα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει εκεί σήμερα και αύριο, η Τομεακή Οργάνωση Κοκκινιάς - Κορυδαλλού της ΚΝΕ. Δεκάδες άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα κι αύριο, στην Αθήνα, τον Πειραιά κι άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα, Παρασκευή:

- Η ΟΒ της ΚΝΕ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» διοργανώνει εκδήλωση έξω από τα επείγοντα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 μ.μ., με θέμα «Η δημόσια υγεία... νοσεί!». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίου, φωτογραφίας, θέατρο δρόμου.

- Στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας, εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο Παναιτώλιο, για τον «τρομονόμο».

- Στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση για το ασφαλιστικό.

- Στην πλατεία Σκύρου και Βεΐκου, στο Γαλάτσι, στις 8 μ.μ., εκδήλωση για την Ολυμπιάδα.

- Στην κεντρική πλατεία του Ιλίου, εκδήλωση για τον «τρομονόμο», στις 8 μ.μ.

- Στο Αιγάλεω, στις 8 μ.μ., εκδήλωση για τις εργασιακές σχέσεις.

- Στην κεντρική πλατεία της Αγ. Βαρβάρας, στις 8 μ.μ., ένα μαθητικό ξεφάντωμα με συζήτηση για την παιδεία.

- Στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 8 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, όπου θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Πασαλιμάνι, στις 8 μ.μ., με θέμα «Παιδεία». Θα γίνει βράβευση των ομάδων που πήραν μέρος στο διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου και συναυλίες από νεανικά συγκροτήματα.

- Επίσης, στο Ροδολίβος Σερρών, εκδήλωση με θέμα «Τα προβλήματα των νέων της υπαίθρου».

- Στην παραλία της Χαλκίδας, στις 8 μ.μ., με θέμα το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ.

- Στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας, στις 8 μ.μ., επίσης για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο.

- Στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας, στις 8.00 μ.μ., ο Εργατικός Τομέας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι - Κοινωνική Ασφάλιση».

  • Διήμερες εκδηλώσεις σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο:

- Στο κηποθέατρο της Νίκαιας, όπου μιλάει σήμερα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παραδοσιακούς χώρους της Παλαιστίνης, προβολή ταινίας και συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων. Αύριο θα γίνει συζήτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών, βράβευση των ομάδων που συμμετείχαν στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ της ΚΝΕ στον «Πλάτωνα» και, φυσικά, πολλή μουσική. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μ.μ.

- Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει στην πλατεία Καισαριανής εκδηλώσεις που σήμερα θα είναι αφιερωμένες στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και αύριο στις εργασιακές σχέσεις. Από εκεί θα «παρελάσουν» μια σειρά νεανικά συγκροτήματα, καθώς και η ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής.

- Διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιεί και η οργάνωση της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη, στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ. και τις δυο μέρες. Στη σημερινή πρώτη μέρα, κεντρικό θέμα θα είναι ο «τρομονόμος», ενώ αύριο οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στην «παγκοσμιοποίηση», το διεθνισμό και τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

  • Επίσης, αύριο Σάββατο:

- Στον Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στις 8 μ.μ., με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ξένοι εργάτες», όπου θα μιλήσει ο Θανάσης Βλόντζος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Καρδίτσα, στην πλατεία Παυσιλύπου, με θέμα «Αντιιμπεριαλιστική Πάλη».

- Στην Φαρκαδώνα Τρικάλων, με θέμα «Αγροτική Νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ