Τρίτη 4 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστών στη Σάμο

Να σταματήσει η δίωξη των συνδικαλιστών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, που οδηγούνται σε δίκη για την κινητοποίηση σωματείων, φορέων και δεκάδων εργαζομένων ενάντια στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής «μόνο για Ελληνες» στις 27/4/13, απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του εισαγγελέα Σάμου οδηγούνται σε δίκη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων Γιατρών του νοσοκομείου.

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είναι πρόκληση τη στιγμή που το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει δείξει το εγκληματικό του πρόσωπο, τη νεοναζιστική του φύση, να σέρνονται σε δίκη, με μάρτυρες τον αρχιχρυσαυγίτη και την πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου, συνδικαλιστές επειδή έκαναν το αυτονόητο, απαίτησαν να μη γίνει αιμοδοσία βάσει ρατσιστικών διαχωρισμών».

Υπογραμμίζει ακόμα την ευθύνη των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης «αφού στο όνομα του καθήκοντος και της επιταγής του νόμου μιλούν γενικά για εθελοντική αιμοδοσία και νομιμοποιούν τη δράση της φασιστικής - ναζιστικής οργάνωσης», αλλά και των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής. Καλεί, τέλος, τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να καταγγείλουν με κάθε τρόπο τη δίωξη των συνδικαλιστών και την υπεράσπιση των φασιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ