Τρίτη 4 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Σε αποθήκες τα αγροτικά ιατρεία στα Χανιά!

Την απαράδεκτη κατάσταση περιγράφει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ

Το Κέντρο Υγείας Κισσάμου
Το Κέντρο Υγείας Κισσάμου
Την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά και τα Αγροτικά Ιατρεία του νομού καταγράφει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, απαιτώντας να δοθούν τώρα ουσιαστικές λύσεις. Σημειωτέον ότι στο νομό, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, παραθερίζουν το καλοκαίρι και χιλιάδες τουρίστες, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό για τον τομέα Υγείας.

Συγκεκριμένα:

  • Στο ΚΥ Βάμου δεν υπάρχει παιδίατρος και έτσι μένουν ακάλυπτα 1.800 παιδιά έως 14 ετών. Δεν υπάρχει επίσης μικροβιολόγος και το διάστημα των δύο ημερών που χρειάζεται για να έρθουν από το Νοσοκομείο τα αποτελέσματα των εξετάσεων (π.χ. οι εξετάσεις αίματος), μπορεί να είναι αργά. Δεν έχει συνέχεια Ακτινολόγο παρά μόνο δύο φορές την βδομάδα (πρωινά). Δεν έχει ικανό αριθμό οδηγών ασθενοφόρου για 24ωρη λειτουργία και εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.
  • Στο ΚΥ Κισσάμου υπάρχει μια σειρά από αγροτικά ιατρεία χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, διαδίκτυο για τις συνταγές κ.ά. Η λειτουργία των αγροτικών ιατρείων γίνεται σε αποθήκες και καφενεία. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (π.χ. ιατροί, οδηγοί ασθενοφόρου), καθώς και σε υλικοτεχνικά μέσα.
  • Στο ΚΥ Καντάνου, υπάρχουν ένας Παθολόγος, ένας Γενικός Ιατρός, μια Νοσηλεύτρια, ένας Τεχνικός Εργαστηρίου, μια Μαία, και ένας Μικροβιολόγος σε ελλιπές εργαστήριο. Υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου, ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τακτικά και έκτακτα είναι τα οικονομικά βάρη για τους γιατρούς, όπως π.χ. η μετακίνηση των αγροτικών ιατρών, με δικά τους μέσα σε μεγάλες αποστάσεις.

Η ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Να διεκδικήσει με την πάλη του: Πλήρη κάλυψη των Κέντρων Υγείας με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτές, παραϊατρικό, διοικητικό κ.λπ. προσωπικό, με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα τεχνικά μέσα και αναλώσιμα υλικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ακάλυπτες βάρδιες στο ΕΚΑΒ, διαρκείς μετακινήσεις γιατρών και τραγικές ελλείψεις» (2023-06-15 00:00:00.0)
Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας (2016-08-09 00:00:00.0)
«Παραλύουν» τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία (2015-08-13 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας (2014-06-07 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Βελεστίνου και Αλμυρού (2008-08-22 00:00:00.0)
"Μισή" και γονατισμένη (1999-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ