Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Στο Ιράν και ιταλική αντιπροσωπεία

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Στην ιρανική πρωτεύουσα έφτασε χτες αποστολή με στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά και ιταλικών επιχειρήσεων, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Πάουλο Τζεντιλόνι και την υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA, η αντιπροσωπεία επρόκειτο να έχει επαφές για την ανάπτυξη επενδύσεων σε κλάδους όπως η Ενέργεια, η Γεωργία και οι Μεταφορές. Το ενδιαφέρον του ιταλικού κεφαλαίου για το Ιράν αναμένεται να εκφραστεί έντονα, με δεδομένο ότι - όπως δήλωσε τουλάχιστον πρόσφατα η Γκουίντι - η Ιταλία ήταν ο πρώτος οικονομικός εταίρος του Ιράν πριν επιβληθούν οι κυρώσεις.

Στην ιταλική αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών όπως η Γενική Συνομοσπονδία ιταλικών βιομηχανιών, η αυτοκινητοβιομηχανία «Fiat Chrysler Automobiles», ο ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρισμού, της κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, της ιατρικής, της πετροχημικής βιομηχανίας, της διαχείρισης υδάτινων πόρων κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ