Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Οργή για τα θύματα της ισραηλινής κατοχής

ΡΑΜΑΛΑ.--

Σε λαϊκή συγκέντρωση οργής για τα ατέλειωτα εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών αρχών μετατράπηκε χτες το απόγευμα η κηδεία του 20χρονου Παλαιστίνιου Ανας Μουτασέρ Τάχα από το χωριό Κούτνα (βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ), που σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες, επειδή φαίνεται πως επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε πρατήριο καυσίμων εθνικής οδού κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Τα ίδια συναισθήματα της οργής και του πόνου καταγράφηκαν την Κυριακή και στην κηδεία του Σάαντ Νταουάμπσεχ, πατέρα του 18μηνου μωρού που κάηκε ζωντανό στις 31 Ιούλη, κατά τον εμπρησμό του σπιτιού της οικογενείας Νταουάμπσεχ από Εβραίους εποίκους στο Παλαιστινιακό χωριό Ντούμα, που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Οι Παλαιστίνιοι περιμένουν εναγωνίως την εξέλιξη της κατάστασης της μητέρας της οικογένειας Νταουάμπσεχ, της 26χρονης Ριχάμ, που έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα τρίτου βαθμού, καθώς και του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, του 4χρονου Αχμεντ, που αρχίζει την ανάρρωσή του.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, ότι συνέλαβε δεκάδες υπόπτους σε επιδρομές που πραγματοποίησε σε οικισμούς εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, συνδέοντάς τες για πρώτη φορά με την επίθεση της 31ης Ιούλη.

Τέλος, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) διαπίστωσε χτες ότι η βρεφική θνησιμότητα αυξάνεται στη Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια, αποδίδοντάς την στο φονικό ισραηλινό εμπάργκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ