Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Τρέχουν» οι προθεσμίες

Eurokinissi

Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (εισοδήματα 2014) για τα φυσικά πρόσωπα. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, καθώς ήδη έχει υποβληθεί το 84% των δηλώσεων, ενώ υπενθυμίζουν ότι η εκπρόθεσμη υποβολή συνεπάγεται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Παράλληλα, στους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να «τρέχουν» και τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ. Τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας αποστέλλονται τον Οκτώβρη του 2015 και η τελευταία δόση προβλέπεται για το Φλεβάρη του 2016.

Επίσης, αυξάνεται από το φετινό εκκαθαριστικό η προκαταβολή φόρου των αγροτών από το 27,5% στο 55% (φορολογικό έτος 2014). Με την επαναφορά του συντελεστή στο 55%, χιλιάδες αγρότες που ήδη έχουν υποβάλλει τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ήδη έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος, θα παραλάβουν νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά, με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ