Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Αχνα από Καραμανλή

Αποδοκιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης - Μαζί με τους ΝΑΤΟικούς «δολοφόνους» Μάνος, Αβραμόπουλος, Ανδριανόπουλος

Λέξη δε βρήκε να πει η ηγεσία της ΝΔ για την παράδοση του Μιλόσεβιτς στους δημίους του, αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι συμφωνεί με τη δουλοπρεπή και αμερικανόδουλη στάση της κυβέρνησης Σημίτη. Προφανώς στη στάση του Κ. Καραμανλή «μετράνε» και τα κολακευτικά λόγια που του επιδαψίλευσε στην πρόσφατη συνάντησή τους ο Αμερικανός πρεσβευτής Ν. Μπερνς. Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χτες είχε και σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές του κόμματός του, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπως και μίλησε χτες το απόγευμα σε στελέχη της ΔΑΚΕ, αλλά επέλεξε συνειδητά την ένοχη σιωπή.

Σε διακριτική απόσταση από την επίσημη γραμμή, ο Κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του επισήμανε ότι η παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς υπό τις συνθήκες που έγινε, «κατά παράβαση της έννομης τάξης», δεν αποτελεί πράξης δικαιοσύνης. Επίσης διαπίστωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ «εξακολουθούν να διαπράττουν στην κρίση της τέως Γιουγκοσλαβίας σοβαρά σφάλματα, με αρνητικές για το μέλλον επιπτώσεις» και επανέλαβε τη θέση του πως καμία διεθνής πολιτική για τα Βαλκάνια δεν μπορεί να έχει επιτυχία, αν δε στηρίζεται σε αρχές που θα εφαρμόζονται ισότιμα προς όλες τις πλευρές και αν δεν περιλαμβάνει τη Σερβία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει «σταθερότητα και ειρήνη στα Βαλκάνια».

Ο πρόεδρος του ΚΕΠ Δ. Αβραμόπουλος, συμφωνώντας απόλυτα με την παράδοση Μιλόσεβιτς, ψέλλισε έμπλεος υποκρισίας ότι «οι αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς διακρίσεις», ενώ ως άλλοθι της υποτέλειάς του συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να δει να εφαρμόζεται το Διεθνές Δίκαιο και στην Κύπρο.

Συγχαρητήρια στη σερβική κυβέρνηση για την παράδοση του Μιλόσεβιτς, που τη χαρακτηρίζει ως «το σημαντικότερο μέχρι σήμερα βήμα για την αποκατάσταση των ανθρώπινων αξιών στην περιοχή μας»(!), έδωσαν με χτεσινή τους ανακοίνωση οι Φιλελεύθεροι του Στ. Μάνου. Μάλιστα, επικρίνουν ακόμα και την κυβέρνηση γιατί χαρακτήρισε το ζήτημα «εσωτερική υπόθεση» της Γιουγκοσλαβίας και αναρωτιέται για τη στάση «για τυχόν περιπτώσεις που θα αφορούν σε Ελληνες πολίτες»(!!).

Ο Α. Ανδριανόπουλος, ο οποίος είχε κρατήσει φιλοαμερικανική στάση και στη διάρκεια των βομβαρδισμών, δήλωσε χτες (στον «Σκάι») ότι «θεωρούσε αναπόφευκτη την παράδοση», γιατί «ο Μιλόσεβιτς αποτελεί μια ανορθογραφία (!) στη σημερινή εποχή των ηγετών και τον τρόπο συμπεριφοράς τους». Εννοεί προφανώς ότι η «πολιτικά ορθή» συμπεριφορά είναι αυτή που έχει σπουδάσει ο ίδιος στα πανεπιστήμια της Δύσης, του οσφυοκάμπτη και τσανακογλείφτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ