Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση των γιατρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι γιατροί του ΙΚΑ έξω από το κεντρικό κατάστημα του ιδρύματος στην οδό Αριστοτέλους, ενώ για λίγη ώρα απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τους συναδέλφους τους να συνεχίσουν την πάλη τους για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση όπως και να αγωνιστούν και για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις των υπουργών Εργασίας και Υγείας, αφού δεν περιείχαν καμία δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, παρά μόνον αόριστες υποσχέσεις.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ με τα μέλη της διοίκησης του σωματείου τους, που συμπαραστάθηκαν στους γιατρούς στη χθεσινή κινητοποίηση, δήλωσαν ότι θεωρούν δίκαια τα αιτήματα των απεργών και κάλεσαν τους γιατρούς σ' ένα κοινό μέτωπο αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους στην υγεία για δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Μιλώντας ο Γ. Διαμαντόπουλος, μέλος της Απεργιακής Επιτροπής, τόνισε ότι τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αγγίζουν το 100%, σημειώνοντας ότι οι συνάδελφοί του αντιλαμβάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο θα προκύψει με την εφαρμογή του σχετικού σχεδίου νόμου.

Επίσης παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απεργών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και Αγγ. Τζέκης.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης τόνισε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε κινητοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ, όπως και σε κάθε αγώνα των εργαζομένων για μια δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ