Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Συνάντηση για τα προβλήματα της Παιδείας

Ο βουλευτής του Κόμματος Μαν. Συντυχάκης συναντήθηκε με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Ηρακλείου

Οι ανάγκες της Εκπαίδευσης, οι επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθείται στην Παιδεία και οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έρχονται, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη 26 Αυγούστου ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μαν. Συντυχάκης, με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ηρακλείου αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στα πάνω από 900 οργανικά και λειτουργικά κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού, με τα οποία θα ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά, τα προβλήματα των αναπληρωτών, καθώς και τα προβλήματα τα όποια έχουν δημιουργήσει τα «capital controls» στις Σχολικές Επιτροπές κ.ά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, στην τοποθέτησή του, σημείωσε πως τα προβλήματα που αναφέρθηκαν είναι οξυμένα στο Ηράκλειο και είναι πολιτική επιλογή. «Υπάρχουν οι συνέπειες των 2 μνημονίων, μαζί με τις επερχόμενες συνέπειες του 3ου μνημονίου, με το νέο μισθολόγιο, τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, που φανερώνουν ότι οι πολιτικές της ΕΕ οδηγούν σε εγκλωβισμό. Παράλληλα, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δίνει κατευθύνσεις ώστε το δημόσιο σχολείο να μετεξελιχθεί σε σχολείο της αγοράς. Ο,τι έχει καθυστερήσει από το 1997 και το "νόμο Αρσένη", θα πρέπει να εφαρμοστεί σήμερα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις αυτές (π.χ. αποκέντρωση των σχολικών μονάδων, "αξιολόγηση")», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επίσης, τόνισε πως «το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αλλάζει κάτι προς μία θετική κατεύθυνση. Ο νόμος 38/48 παραμένει, η επιτροπή αξιολογικού ελέγχου προχώρησε σε αποδοχή κριτηρίων της PISA, ενώ δεν προσδιορίζεται για τους αναπληρωτές διπλασιασμός μορίων για τα δυσπρόσιτα σχολεία. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, επίσης, στην αναθεώρηση προϋπολογισμού του 2015, προβλέπει μειωμένες κοινωνικές δαπάνες, κάτι που σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες θα μειωθούν, θα ενταθούν τα προβλήματα σχολικής στέγης και ότι δε θα υπάρχουν προσλήψεις».

Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις Αναφορές και Ερωτήσεις που έχει καταθέσει και πρόσφατα το ΚΚΕ για τα κενά και τη σχολική στέγη, χωρίς όμως να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.

Τέλος, σημείωσε πως «είναι σίγουρο ότι όποια κυβέρνηση έρθει στην εξουσία, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ είτε πολυκομματική, θα κινηθούν στα ίδια πλαίσια. Με την ΕΕ και με όλα τα προβλήματα που συνεπάγονται για την Εκπαίδευση (...) Αρα, πρέπει να διαλέξουμε μετερίζι, να πάρουμε σαφή θέση ενάντια στην ΕΕ, όχι επειδή είναι "φετίχ", αλλά επειδή είναι αναγκαιότητα», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Και τόνισε πως, από την πλευρά του, το ΚΚΕ θα καταδείξει τις αιτίες των προβλημάτων, καλώντας όλα τα κόμματα να πάρουν θέση επί της ουσίας πάνω στο τι Παιδεία θέλουν και τι άνθρωπο καλούνται να διαμορφώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ