Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα σήμερα και αύριο

Οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε πρωτεύουσες νομών και άλλες πόλεις.

Στο επίκεντρό τους μπαίνουν οι πολιτικές εξελίξεις, τονίζονται τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει η νέα γενιά από την εμπειρία των 7 τελευταίων μηνών αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια, η εμπειρία από τις κυβερνήσεις που φόρτωσαν στο λαό τρία μνημόνια, από τα κόμματα που θέλουν να βάλουν το λαό τώρα να διαλέξει ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει καλύτερα το τρίτο μνημόνιο. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γίνονται σάλπισμα ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό, έξω από το μονόδρομο του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ιμπεριαλιστικού συστήματος, γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις - κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, της αντίστασης, της ελπίδας.

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για σήμερα και αύριο είναι οι εξής:

Σήμερα Σάββατο

Στη Ζάκυνθο, στο μουσικό σχολείο, με ομιλήτρια της Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στις Σέρρες, Φεστιβάλ γίνεται στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά, με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Κιλκίς, επίσης γίνεται Φεστιβάλ στην πλατεία Ειρήνης, με ομιλητή τον Νίκο Χρηστάνη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στη Θήβα, στις 8 μ.μ., στον θερινό κινηματογράφο «Σόνια» και περιλαμβάνει: Αφιέρωμα σε αγωνιστές της περιοχής την περίοδο 1940 - 49. Ομιλία από τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Συναυλία hip hop και λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις και βιβλιοπωλείο.


Προφεστιβαλική εκδήλωση γίνεται στη Σαλαμίνα, στα Σελήνια, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 7.30 μ.μ., που θα περιλαμβάνει: Ομιλία από τη Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, ροκ συναυλία με τους Red Dreams, έντεχνο τραγούδι από τους «3 λ@λούν». Στο χώρο θα φιλοξενούνται βιβλιοπωλείο και το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ με ενημερωτικό υλικό για τη δράση του.

Αύριο Κυριακή

Στην Κεφαλονιά, στο πάρκο Ναπιέρ στο Αργοστόλι, με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Στην Εδεσσα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βαρόσι, με ομιλητή τον Φρίξο Μπρούζγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Επίσης, στη Νάουσα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πάρκο, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ