Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στους Ινδούς εργάτες

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ινδίας μπροστά στη Γενική Απεργία στις 2Σεπτέμβρη. Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του σημειώνει:

«Τα τελευταία χρόνια η Ινδία διαφημίζεται ως η ανερχόμενη οικονομική δύναμη. Ομως ο τεράστιος πλούτος που παράγεται δεν πηγαίνει στο λαό. Αντίθετα, γίνεται ακόμη πιο προκλητική η αντίθεση μεταξύ μιας μειοψηφίας που ζει στη χλιδή, και της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού που ζει στην φτώχεια. Και στην Ελλάδα μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι πολιτικές δυνάμεις του Κεφαλαίου υποστήριζαν ότι η οικονομική ανάπτυξη, η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, θα οδηγούσαν στη βελτίωση της ζωής του λαού. Ομως η αναπόφευκτη κρίση του καπιταλισμού ήρθε να τους διαψεύσει. Είτε στην ανάπτυξη, είτε στην κρίση του καπιταλισμού, οι εργαζόμενοι θα είναι το θύμα για την κερδοφορία των πολυεθνικών. Απέναντι στο κεφάλαιο όπλο μας είναι η οργάνωση, η αντίσταση και ο αγώνας για τα δικαιώματά μας.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στην απεργία που καλούν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Ινδίας, μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, και σας εύχεται κάθε επιτυχία στον αγώνα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ