Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν χτες πως ανακάλυψαν ένα αρχαϊκό είδος, συγγενικό με τον σύγχρονο άνθρωπο, που έθαβε και αυτό τους νεκρούς του, σύμφωνα με απολιθώματα που βρέθηκαν σε σπηλιά στο Μάροπενγκ, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην πολύ πλούσια σε προϊστορικούς θησαυρούς τοποθεσία του «Λίκνου της Ανθρωπότητας». Το νέο είδος, που είχε κατά μέσο όρο ύψος 1,5 μέτρο και ζύγιζε 45 κιλά, ονομάστηκε «Homo Naledi», από το όνομα σπηλαίου που ονομάζεται «Ανατέλλων Αστέρας» (Ναλέντι σημαίνει «αστέρι» σε αφρικανική διάλεκτο).

ΒΑΤΙΚΑΝΟ.-- Την πρώτη του περιοδεία στην Αφρική θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, ξεκινώντας από την Κένυα (25 - 27 Νοέμβρη), μεταβαίνοντας στην Ουγκάντα και καταλήγοντας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (έως τις 30 Νοέμβρη).

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ.-- Δεκάδες άτομα διαδήλωσαν χτες έξω από δικαστήριο της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ που εξετάζει τους έξι αστυνομικούς οι οποίοι συνδέονται με τη σύλληψη και το θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Ταμείο χρηματοδότησης επιστημονικών ερευνών σε αφρικανικές χώρες συγκροτήθηκε, χτες, και επίσημα με την επωνυμία «Συμμαχία Προόδου της Επιστήμης στην Αφρική» (AESA), με αρχικό κεφάλαιο 100.000.000 δολάρια. Η απόφαση για τη δημιουργία του είχε ληφθεί τον Απρίλη του 2014 σε διάσκεψη κορυφής της Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα, στην Αιθιοπία.

ΚΙΣΙΝΑΟΥ.-- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές για πέμπτη μέρα χτες συγκεντρώθηκαν έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, απαιτώντας έρευνα για την «εξαφάνιση» 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρσι από τις κρατικές τράπεζες «Ταμιευτήριο», «Κοινωνική Τράπεζα» και UNIBANK. Ο πρωθυπουργός, Βαλερί Σρέλετ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία διαδηλωτών και επιχείρησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι το ζήτημα «ερευνάται».

ΒΟΣΤΟΝΗ.-- Ερευνητές της λεγόμενης Ομάδας Χίνξτον, που είναι διεθνές δίκτυο γενετιστών το οποίο ειδικεύεται στην κλωνοποίηση βλαστοκυττάρων και σε ζητήματα βιοηθικής, πρότειναν χτες ως «απαραίτητη» τη γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων προκειμένου να απαλλαχθεί το ανθρώπινο είδος από τις περισσότερες ασθένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ