Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
Χάρη σε 3.522 κρατούμενους

ΑΒΑΝΑ.--

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κούβας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου από τις 19 έως 22 Σεπτέμβρη ανακοίνωσε χθες ότι δίνει χάρη σε 3.522 κρατούμενους παίρνοντας υπόψη τη φύση των πράξεων για τις οποίες τιμωρήθηκαν, τη συμπεριφορά τους στη φυλακή, τον χρόνο έκτισης της ποινής και την υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτούς που θα πάρουν χάρη περιλαμβάνονται άτομα άνω των 60 ετών, κάτω των 20 ετών χωρίς ποινικό μητρώο, κρατούμενοι που ολοκλήρωναν την ποινή τους και αποφυλακίζονταν μέσα στο 2016, και κάποιους ξένους υπηκόους που θα γίνει συνεννόηση με τις πρεσβείες των χωρών τους για επαναπατρισμό τους. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι αποκλείονται καταδικασμένοι για σοβαρά ποινικά αδικήματα και εγκλήματα κατά της ασφάλειας του κράτους, όπου συνήθως περιλαμβάνονται αντιδραστικά αντεπαναστατικά στοιχεία που δρουν με στήριξη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, την Πέμπτη έγινε η 5η συνάντηση ανάμεσα στην Κούβα και την ΕΕ στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας που έχει εγκαινιαστεί, ιδιαίτερα μετά και τις συζητήσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων και με τις ΗΠΑ. Το ζήτημα του πολύμορφου οικονομικού αποκλεισμού είναι από τα βασικά ζητήματα που προβάλλει η πλευρά της κυβέρνησης της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ