Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ - Γ. ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Συνάντηση με το Σύνδεσμο Εν Ενεργεία Στελεχών της Αεροπορίας

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (ΣΕΕΝΣΑ) συναντήθηκαν, χτες, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του Συνδέσμου, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας, και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. (ΠΝ) και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν μια σειρά από αιτήματα και ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως: Αποκατάσταση σε βάθος διετίας των μισθών και συντάξεων, με την εφαρμογή της σχετικής απόφασης του ΣτΕ. Επανεξέταση και ριζική αναδιάρθρωση των διατάξεων του Ν.3883/10 («νόμος Βενιζέλου», αφορά ζητήματα ιεραρχίας, μεταθέσεις και προαγωγές). Καθορισμός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας Στρατιωτικών Συνδέσμων - Ενώσεων. Δημιουργία παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους. Αναγνώριση πλασματικών χρόνων (5ετίας) αυτών που εισήλθαν στις Ενοπλες Δυνάμεις, με τους ίδιους οικονομικούς όρους με αυτούς των Σωμάτων Ασφαλείας (σήμερα, για να γίνει εξαγορά της 5ετίας από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων απαιτούνται μέχρι και 9.000 ευρώ). Απεμπλοκή των Ταμείων Εφάπαξ των ενστόλων από τις διατάξεις του ν.4281/2014 («νόμος Βρούτση») που τα υπάγει στο υπουργείο Εργασίας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ τόνισαν στους εκπροσώπους του ΣΕΕΝΣΑ το γεγονός ότι το Κόμμα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού που υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις και υποσχέθηκαν να μελετήσουν εμπεριστατωμένα τα αιτήματα που παρουσίασε ο ΣΕΕΝΣΑ. Παραπέρα, υπενθύμισαν τις μάχες που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και άμεσα μέτρα ανακούφισης για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Επισήμαναν το γεγονός ότι δύο φορές το ΚΚΕ, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατέθεσε πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων, αλλά ουδέποτε έφτασε για συζήτηση στην Ολομέλεια με ευθύνη και της τ. προέδρου της Βουλής, που σήμερα πρωταγωνιστεί στη Λαϊκή Ενότητα.

Προειδοποίησαν ότι παρά τα όσα λένε οι αστικές πολιτικές δυνάμεις περί δυνατοτήτων άμβλυνσης πτυχών του τρίτου μνημονίου, το αμέσως επόμενο διάστημα έρχονται ακόμα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα στο βωμό της ανάκαμψης των μονοπωλιακών κερδών. Υπογράμμισαν ότι αξιοποιώντας ο λαός την πείρα που έχει σωρεύσει από τα όσα του είπαν και όσα έκαναν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όποια προβιά κι αν φορούν, πρέπει να κάνει το βήμα, στις εκλογές της Κυριακής να στηρίξει το Κόμμα που του είπε ευθύς εξαρχής την αλήθεια, μάχεται για τα δίκαια του λαού, παλεύει για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του και κύριος του πλούτου που παράγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ