Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προβάλλει την ικανότητά της για «δύσκολες αποφάσεις» κατά του λαού

Στη γραμμή της «κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής», ώστε να περάσουν οι «τολμηρές μεταρρυθμίσεις», που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, κινήθηκε στη δήλωσή του και ο Κ. Καραμανλής

Eurokinissi

Στη γραμμή της «κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής», ώστε να περάσουν οι «τολμηρές μεταρρυθμίσεις», που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, κινήθηκε στη δήλωσή του και ο Κ. Καραμανλής
Tη στήριξή του στον Ευ. Μεϊμαράκη και την προσπάθειά του να κερδίσει η ΝΔ την πρώτη θέση στις εκλογές της Κυριακής, εξέφρασε χτες με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, προβάλλοντας ταυτόχρονα μια σειρά ιδεολογήματα του κεφαλαίου.

«Οι εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για τον τόπο. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί κι άλλος χρόνος και είναι αδιανόητο να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων. Πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και να προχωρήσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι θα βγούμε επιτέλους από την κρίση και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης», είπε ο Καραμανλής, ζητώντας ουσιαστικά από το λαό να αποδεχθεί ένα δρόμο που οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα δίχως τέλος.

«Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Στις 21 Σεπτεμβρίου η χώρα χρειάζεται αποτελεσματική κυβέρνηση, με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Αυτήν την προοπτική διασφαλίζει μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη ΝΔ. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νίκη της παράταξής μας», πρόσθεσε, προβάλλοντας στα μονοπώλια την ικανότητα της ΝΔ να εγγυηθεί το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης που θα υλοποιήσει ζητούμενά τους με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Αλλωστε, τις τελευταίες μέρες στη ΝΔ επιχειρούν όλο και πιο έντονα να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αδύναμο, λόγω εσωτερικών διαφωνιών, να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, έτοιμη να «τρέξει» τις αναδιαρθρώσεις.

Χαρακτηριστικά, με αφορμή δηλώσεις του τ. υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Ευ. Τσακαλώτου, με αφορμή το χρέος και την όποια δυνατότητα διευθέτησής του σε συμφωνία με τους «εταίρους» τους, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

Με αιχμή την κάλπικη κόντρα

«Ο κ. Τσακαλώτος, μέλος της ομάδας των 53, ο οποίος εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το 3ο μνημόνιο, άρχισε ήδη την εσωκομματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε διατυπώσει στη Βουλή όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά και καμία δέσμευση για το χρέος στο 3ο Μνημόνιο (...) Σε κάθε περίπτωση, από τη Δευτέρα θα έχουν χρόνο να ξεκαθαρίσουν τους εσωκομματικούς λογαριασμούς τους... Αρκεί όλο αυτό το σκηνικό να μην το πληρώσει η χώρα και οι Ελληνες πολίτες!».

Στο μεταξύ, ο Ευ. Μεϊμαράκης, συμμετέχοντας χτες το απόγευμα σε «διάλογο με νέους», υποστήριξε ότι δεν γίνεται να πάμε «μπροστά» τη χώρα αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα μίνιμουμ «αξιών» και «αρχών». Αλλωστε, επανέλαβε ότι στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης «συνεργασίας, συνεννόησης και εθνικής ευθύνης» στηλιτεύοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται προσώρας τη συνεργασία με τη ΝΔ, ενώ προηγούμενα συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ.

Υποστήριξε, στο πλαίσιο της κούφιας αντιΣΥΡΙΖΑ κόντρας του, πως σε «αριστερά καθεστώτα» εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να συσπειρώσει λαϊκές δυνάμεις, εγκλωβίζοντάς τες στην αστική πολιτική. Αλλωστε, αυτό είναι το κοινό ζητούμενο των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ως κομμάτων της αστικής διαχείρισης. Ουσιαστικά ξαναϋπενθυμίζει και την κάλπικη διαφορά του με τη σοσιαλδημοκρατία. Αλλά μπρος στα μνημόνια που έχουν υπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, δεν μπόρεσε παρά να παραδεχτεί ότι «Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα. Χρειάζεται να αφιερώσετε παραπάνω χρόνο στην εργασία και στο διάβασμα για να ζήσετε μετά καλύτερα και αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ»...

Στο ίδιο μοτίβο, συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις» για την ανεργία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «άλλος τρόπος για να μειώσεις την ανεργία από το να υπάρξουν επενδύσεις δεν υπάρχει». Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι «φανατικός» υπέρ της ίδρυσης «μη κρατικών» πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ