Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε άλλες περιοχές

Στη Χαλκιδική, πλημμύρισαν ξενοδοχεία και σπίτια στη Σίβηρη όταν φούσκωσε το ποτάμι της περιοχής από τη δυνατή βροχόπτωση και υπερχείλισε προκαλώντας καταστροφές. Στην Αφυτο από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν στην περιοχή παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια. Η Πυροσβεστική διέσωσε πέντε άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χαλκιδικής δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις, όπου επενέβησαν 15 συνεργεία με 32 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Πραγματοποιήθηκαν, μέχρι χτες το απόγευμα, 60 αντλήσεις υδάτων και δύο κοπές δέντρων.

Στη Ρόδο έκλεισε προχτές αργά το βράδυ το αεροδρόμιο λόγω λακκούβας οκτώ μέτρων που άνοιξε στον αεροδιάδρομο από την ισχυρή νεροποντή. Δεκάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κτίριο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες αποκατάστασης όλου του διαδρόμου, όμως πριν από μερικούς μήνες είχε διαπιστωθεί ρωγμή στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία λόγω των καιρικών συνθηκών άνοιξε και έκοψε το διάδρομο στα δύο.

Στο μεταξύ, κανονικά εκτελούνταν από χτες στις 07.30 το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας», μετά την αποκατάσταση της ζημιάς. Λόγω της ζημιάς ακυρώθηκε η προσγείωση 25 αεροπλάνων, από τα οποία κάποια κατευθύνθηκαν στην Κω, ορισμένα στο Ηράκλειο και άλλα στην Αθήνα. Ορισμένες πτήσεις τσάρτερ, μάλιστα, επέστρεψαν στα αεροδρόμια αναχώρησης. Παρά την αποκατάσταση της ζημιάς, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζητούσαν από τους χειριστές να μειώνουν την ταχύτητα των αεροπλάνων πριν φτάσουν στο σημείο της ζημιάς, ώστε να μη γίνουν νέες φθορές.

Εξάλλου, στη Σκάλα Λακωνίας, 80 καταστήματα και περίπου 180 σπίτια υπέστησαν ζημιές, από τα οποία τα 15 δεν μπορούν να κατοικηθούν. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τις τοπικές κοινότητες Σκάλας και Ελους του Δήμου Ευρώτα, οι οποίες επλήγησαν τη Δευτέρα από τον ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ