Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
«Θεσμική σταθερότητα» για την εφαρμογή του μνημονίου

Η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος συζητήθηκε κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Στη συνάντηση μετείχε και ο Μ. Φερβέι, επικεφαλής της ομάδας για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, που αναλαμβάνει ρόλο «παροχής τεχνογνωσίας» στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, συζητήθηκαν τα σημεία που τέθηκαν στη «συγχαρητήρια επιστολή» του Γιούνκερ προς τον Αλ. Τσίπρα. Σε αυτή τονίζεται η ανάγκη άμεσης, χωρίς χρονοτριβή, εφαρμογής της συμφωνίας με τους «Ευρωπαίους εταίρους», καθώς και η ανάγκη για «ευρεία υποστήριξη όλων των κομμάτων, θεσμική σταθερότητα και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη μεταξύ των Ελλήνων όσο και προς την ελληνική οικονομία»...

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας είχε επίσης διμερείς επαφές με τον Αυστριακό καγκελάριο, Β. Φάιμαν, καθώς και τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζ. Πιτέλα.

Χτες, εξάλλου, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι, δήλωσε πως ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα έχει η άρση της εξαίρεσης συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να γίνει όσο η χώρα βρίσκεται σε «αξιολόγηση». Είναι σημαντική, συνέχισε, η απόδειξη της συμμόρφωσης με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, καθώς και η ανάληψη της «ιδιοκτησίας» των μεταρρυθμίσεων (σ.σ. από την ελληνική κυβέρνηση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ