Σάββατο 3 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρεμβάσεις για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και για τα ΕΠΑΛ

Να καταργηθεί άμεσα το μέτρο του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς ισοδύναμα και άλλη φοροεπίθεση, ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σημειώνοντας πως η επιβολή του μέτρου αυτού έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος στις ήδη εξαθλιωμένες λαϊκές οικογένειες, το κόστος της οποίας θα το πληρώσουν οι γονείς, αλλά και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, με μειώσεις μισθών, ακόμα και με απόλυση.

Η ΑΣΓΜΕ ταυτόχρονα παλεύει για συνολικά αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους, «για να μη γίνεται η ανάγκη για μόρφωση εμπόρευμα και να δίνεται ανάλογα με την τσέπη των γονιών». Ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για να λειτουργήσει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Παράλληλη Στήριξη, μέτρα για τη στήριξη των φτωχών οικογενειών, δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών - φοιτητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ΑΣΓΜΕ παρεμβαίνει και για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση σε μαθητές της περσινής Γ' τάξης των ΕΠΑΛ που απορρίφθηκαν και δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους. Το υπουργείο αναγκάζει αυτά τα παιδιά είτε να ξαναγραφτούν στη Β' τάξη για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν, είτε να παρατήσουν την προσπάθειά τους και να μην αποκτήσουν κανένα τίτλο σπουδών.

Η ΑΣΓΜΕ επισημαίνει πως η σχετική απόφαση του υπουργείου «αφορά ένα σημαντικό κομμάτι - αρκετές φορές εργαζόμενων μαθητών - και έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης με τον πιο χυδαίο τρόπο. Οι όποιες φτηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες στη φετινή Γ' τάξη, γι' αυτό και τους επαναφέρει στη Β' τάξη, δεν αγγίζουν, ούτε αφορούν τους μαθητές και τους γονείς.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση όφειλαν να γνωρίζουν πως με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ πριν από δύο χρόνια, θα δημιουργούταν αυτό το πρόβλημα σε πολλούς μαθητές. Επρεπε να είχαν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται βίαια εκείνοι οι μαθητές που επιδιώκουν να αποκτήσουν απολυτήριο να επαναλάβουν δύο χρονιές αντί για μία», τονίζει, ζητώντας άμεσα να λυθεί το ζήτημα προς όφελος των μαθητών.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της, η ΑΣΓΜΕ θα δώσει και συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικό κλείσιμο τμημάτων και σοβαρά προβλήματα σε υποδομές (2018-09-20 00:00:00.0)
Με ελλείψεις και προβλήματα κλείνει ο Σεπτέμβρης για τα σχολεία (2017-10-01 00:00:00.0)
«Κανένα τμήμα κλειστό» (2016-10-06 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας (2014-05-03 00:00:00.0)
Να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα εξετάσεων στην Α' Λυκείου (2014-03-19 00:00:00.0)
Καθημερινός Γολγοθάς για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (2013-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ