Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Στόχος η χειραγώγηση του λαού στην πολιτική του κεφαλαίου

Το Σάββατο συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γραμματέας της οποίας ορίστηκε - σε μια προσπάθεια τήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών - η βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Χρ. Μαντάς, Σ. Φάμελλος και Φωτεινή Βάκη. Συγκεκριμένα, καθώς ήταν γνωστό από καιρό ότι ο προηγούμενος γραμματέας Χρ. Μαντάς δεν απολάμβανε τη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας, η τοποθέτησή του στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αποσκοπεί στο να «κατευνάσει» τόσο τους βουλευτές, όσο και την ομάδα των λεγόμενων «53+» του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους ανήκει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα - πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο - αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρωση των κενών θέσεων στην Πολιτική Γραμματεία, την εκλογή νέου γραμματέα, αλλά και για να δρομολογήσει τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Ο Π. Ρήγας, το όνομα του οποίου ακούγεται για τη θέση του γραμματέα, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Κόκκινο», επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της κακής οργανωτικής κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το 13% των μελών ακολούθησε τη «Λαϊκή Ενότητα», προσπερνώντας όμως το ποσοστό που αποστασιοποιήθηκε που οι πληροφορίες αναφέρουν ως αρκετά σημαντικό.

Ο Π. Ρήγας, επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να βαθύνει τη χειραγώγηση και ενσωμάτωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, αναφέρει ότι πρέπει να σχεδιαστεί άνοιγμα σε μαζικούς χώρους. «Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχουμε και στα εργατικά συνδικάτα που είχαν διαφορετικό προσανατολισμό και δεν ανταποκρίνονταν στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες. Αρα εκεί βρίσκεται ο πλούτος των ανθρώπων που μας στήριξαν. Και είναι η νεολαία (...) Οταν έχεις ένα ποσοστό της τάξης του 40% (...) το θέμα είναι τι κάνεις ώστε αυτοί οι νέοι άνθρωποι να ενταχθούν και να παλέψουν μαζί σου για μεγάλους μετασχηματισμούς (...) Το άνοιγμα του κόμματος πρέπει να γίνει με τον μέγιστο δυνατό τρόπο. Δηλαδή, το πολιτικό και κοινωνικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά πρέπει να ενεργοποιηθεί. Πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια», δηλώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ