Τρίτη 6 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΠΟΤΑΜΙ
Νερό στο μύλο της κυβέρνησης για νέες περικοπές κρατικών δαπανών

Στη γραμμή «καταπολέμησης του σπάταλου κράτους» κινούνται (και) οι ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ («Δημοκρατική Συμπαράταξη») και Ποτάμι, ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβέρνησης για παραπέρα περικοπές κρατικών δαπανών, που κατά κύριο λόγο αφορούν σε δαπάνες σχετικές με την κάλυψη εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Εμφανίζουν, μάλιστα, τις εν λόγω νέες περικοπές ως... «ισοδύναμα» σε αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη υπερψηφίσει και οι ίδιοι, εγκρίνοντας συνολικά το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενά του, από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και σε συνεννόηση με τους «εταίρους» τους σε Ευρωζώνη και ΔΝΤ.

Χαρακτηριστικά όσα υποστηρίζουν σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση:

Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» έλεγε σε ανακοίνωσή της ότι «η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πέρασε στο μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της». Παραπέρα ζητούσε από την κυβέρνηση να βρει «τα ισοδύναμα μέτρα - μέσω περιορισμού δαπανών - για την απόσυρση του μέτρου».

Σε μια ανακοίνωση καρμπόν, το Ποτάμι, απευθυνόμενο στην κυβέρνηση, την καλούσε: «Ας σκεφτούν, λοιπόν, την ουσία και ας αφήσουν κατά μέρος τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Η μείωση της συνεχιζόμενης κρατικής σπατάλης αφήνει πολλά περιθώρια για λύσεις, αρκεί να το θέλουν».

Περιττό να αναφέρουμε ότι την ίδια ακριβώς γλώσσα μιλά και η ΝΔ, που σε χτεσινή της ανακοίνωση παρέπεμπε σε «συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί» ο φόρος, καλούσε δε τον Αλ. Τσίπρα «να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ