Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Κινητοποίηση στο υπουργείο για τις ελλείψεις προσωπικού

Αίτημα αιχμής να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, να μονιμοποιηθούν όσοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 3 Νοέμβρη, στις 2 μ.μ. (σ.σ. στάση εργασίας στη 1 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας), διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) για το ζήτημα του επικουρικού προσωπικού, των εργαζομένων στις ΜΕΘ με σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ και γενικά των υγειονομικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μάλιστα, το ΣΕΝΕ καλεί όλα τα σωματεία υγειονομικών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και, φυσικά, όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων.

Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο τονίζει ότι στον «Ευαγγελισμό» εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό), που μέχρι το τέλος του χρόνου απολύονται. Ταυτόχρονα, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα.

«Τραγικό παράδειγμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του μεγαλύτερου νοσοκομείου (με άνω των 1.500 προσερχομένων σε κάθε Γενική Εφημερία και δεκάδων χιλιάδων ακόμη καθημερινά) που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε 5 επικουρικούς γιατρούς», σημειώνει.

Αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με το συνολικό αριθμό αυτής της κατηγορίας (επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.) να προσεγγίζει τους 1.000, καταγγέλλει το σωματείο και επισημαίνει πως μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον «Ευαγγελισμό» και 2.000 - 3.000 πανελλαδικά.

Το ΣΕΝΕ απαιτεί να μην απολυθεί κανείς, αλλά και να μην υποχρεωθούν να δουλέψουν με το επαίσχυντο μπλοκάκι. Να μονιμοποιηθούν όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ