Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κλειστές πόρτες βρήκαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και ο αντίστοιχος Σύνδεσμος Πειραιά, ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πριν την κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Πανηπειρωτικής, στην οποία μίλησαν ο Π. Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Χρ. Πισπιρίγκος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών Αθήνας. Μεταξύ άλλων, αναδείχτηκε το περιεχόμενο και οι συνέπειες της αντιασφαλιστικής επίθεσης για τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και συνολικότερα για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ακολούθησε πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου η πολιτική ηγεσία δέχτηκε αρχικά να υπάρξει συνάντηση. Ωστόσο, ύστερα από μία ώρα αναμονής, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων κατήγγειλε τη στάση της πολιτικής ηγεσίας και αποχώρησε.

Οπως σημείωναν συνδικαλιστές, η στάση αυτή της κυβέρνησης δείχνει την απόφασή της να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα και την αδιαφορία της για τα αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, γεγονός που πολλαπλασιάζει την ανάγκη να είναι μαζική η απεργία στις 12 Νοέμβρη και τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ