Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κινητοποιήσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Πρωτοβουλίες για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που δημιουργούν τις στρατιές των προσφύγων, αλλά και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που μετατρέπει το Αιγαίο σε θάλασσα - νεκροταφείο, αναλαμβάνουν τα Εργατικά Κέντρα της Μυτιλήνης, της Σάμου και του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εκφράζοντας ταυτόχρονα έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλεί και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Αύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς, ενώ την Παρασκευή καλεί σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στο λιμάνι.

Παράλληλα, συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Βαλαωρίτου και Δαβάκη), από Δευτέρα έως Παρασκευή (8 π.μ. έως 1.30 μ.μ.) και Δευτέρα έως Τετάρτη (6 μ.μ. έως 8 μ.μ.).

Με σύνθημα «Φτάνει πια! Οχι άλλοι θάνατοι προσφύγων και μεταναστών», το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη 10 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Λιμάνι Μαλαγαρίου.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει καθημερινά (8 π.μ. έως 1 μ.μ.) και κάθε Τρίτη (6 μ.μ. έως 8 μ.μ.) τη συλλογή και διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας (μπισκότα, γάλα, κονσέρβες), ειδών υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, σαπούνι, σαμπουάν), παιχνιδιών, υπνόσακων, παπουτσιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Τον αποτροπιασμό του για το νέο φρικτό έγκλημα με θύματα 20 πρόσφυγες, στα νερά της Καλύμνου, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. «Οι ευθύνες της ΕΕ, των ΗΠΑ και όλων των πολιτικών υπερασπιστών τους είναι δακτυλοδεικτούμενες και ο λαός που θλίβεται και δείχνει την αλληλεγγύη του με κάθε τρόπο από την πρώτη στιγμή, σε πείσμα των φασιστοειδών, πρέπει να τους τις αποδώσει», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.

Στη Χίο, πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες ανέλαβε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού, δημιουργώντας παιδότοπο για τα προσφυγόπουλα. Ο παιδότοπος θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Δευτέρα στο Δημοτικό Κήπο Χίου.

Τα Εργατικά Κέντρα διεκδικούν:

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσίας.
  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις και στον πόλεμο.
  • Οχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Οχι στα κέντρα διαλογής (hot spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ