Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανακυκλώνεται το σοβαρό πρόβλημα με την Εστία

Η διοίκηση επιμένει να διώξει τους οικότροφους, χωρίς να τους εξασφαλίζει πού θα πάνε

Με ποινικές διώξεις απειλούνται και πάλι οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επειδή αρνούνται να τις εγκαταλείψουν. Μια φορά στο τέλος του Αυγούστου και άλλη μια φορά την περασμένη βδομάδα, οι φοιτητές βρήκαν θυροκολλημένες κλήσεις από την αστυνομία, προκειμένου να παρουσιαστούν στο Τμήμα και να εξηγήσουν... γιατί δεν εγκαταλείπουν τις Εστίες!

Θυμίζουμε ότι τόσο η Εστία όσο και όλο το ΤΕΙ παραμένουν χωρίς θέρμανση εδώ και δύο χρόνια, καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει μπλοκάρει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετσι, 16.000 φοιτητές και περίπου 450 εργαζόμενοι κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ, αντί να διεκδικήσει λύση, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των Εστιών και να διώξει τους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν, λόγω των άθλιων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της Εστίας.

Οι οικότροφοι, με απόφαση του Συλλόγου τους εξακολουθούν να παραμένουν στην Εστία, απαιτώντας να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων ή να δοθεί λύση για τη μετεγκατάστασή τους χωρίς επιβάρυνση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ουσιαστικά δηλαδή, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ανακυκλώνεται ένα σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο μόνο οι σπουδαστές που διαμένουν σε αυτές δεν ευθύνονται, ενώ η διοίκηση μοιάζει να αποποιείται των ευθυνών της για αποκατάσταση του προβλήματος.

Μπροστά στη νέα εξέλιξη, η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ως πού μπορεί να φτάσει η αδιαφορία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των μηχανισμών του κράτους και των υπολοίπων που προσφέρουν τη βοήθειά τους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν μπορεί σήμερα, που η λαϊκή οικογένεια χτυπιέται, που το εισόδημά της συρρικνώνεται, που όλο και περισσότεροι σπουδαστές αναγκάζονται να εργαστούν για να αντεπεξέλθουν ή εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, να καλείς σε "ανάκριση" τους σπουδαστές στις Εστίες επειδή διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δωρεάν στέγαση.

Το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και ένα χρόνο. Δικαιολογίες ότι κανείς δεν ήξερε δε χωράνε. Είναι ένα θέμα που το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα θέσει εντός και εκτός Βουλής καθώς και στη διοίκηση του Ιδρύματος, που κατά την προσφιλή της τακτική δηλώνει άγνοια.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ, μαζί με το προσωπικό που εργάζεται και διδάσκει στο ΑΤΕΙΘ, να υψώσουν τείχος προστασίας ενάντια στις διώξεις. Να διεκδικήσουν εδώ και τώρα:

  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης, να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των σπουδαστών.
  • Να λυθεί το πρόβλημα με την Εστία του ΑΤΕΙΘ.
  • Να μισθωθούν δωμάτια για τις ανάγκες των σπουδαστών.
  • Να αξιοποιηθεί το κτίριο της παλιάς Εστίας Δ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του ΑΤΕΙΘ.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ