Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση για όλους τους σπουδαστές

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων στη Χαλκίδα, ενάντια στη στοχοποίηση συνδικαλιστών σπουδαστών
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εργατικών σωματείων στη Χαλκίδα, ενάντια στη στοχοποίηση συνδικαλιστών σπουδαστών
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στην απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Χαλκίδας στις 21/10, με την οποία ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα στοχοποιώντας τέσσερα μέλη του Συλλόγου Οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας για τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος που έκανε ο Σύλλογος, διεκδικώντας δωρεάν στέγαση για όσους σπουδαστές το χρειάζονται κι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό που ψήφισε το καλοκαίρι η Σύγκλητος. Ηδη μέχρι στιγμής την απόφαση της διοίκησης καταγγέλλουν 17 Σύλλογοι Σπουδαστών, σωματεία και άλλοι φορείς. Υπενθυμίζεται ότι προχτές φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στο χώρο του ΤΕΙ κινητοποίηση αλληλεγγύης προς το Σύλλογο Οικοτρόφων και τους τέσσερις σπουδαστές. Την ίδια στιγμή παίρνονται και αποφάσεις στήριξης τμημάτων και εργαστηρίων, από τους ίδιους τους σπουδαστές, καθώς επίσης συγκεντρώνονται υπογραφές. Σήμερα, στις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Οικοτρόφων θα κάνει κινητοποίηση στην Περιφέρεια και στις 6.30 το απόγευμα παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων - Μεσσαπίων, ενώ ήδη έχει πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 12/11.

Για τις συγκεκριμένες διώξεις κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσος προς τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

«Πάνω από ένα μήνα οι οικότροφοι σπουδαστές της Εστίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία (...) Στοιχείο για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας και το χτύπημα της αγωνιστικής συλλογικής δράσης αποτελεί ο νέος αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα (...) Τα επιχειρήματα που επιστρατεύονται για να δικαιολογηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα είναι προσχηματικά. Στην ουσία κατηγορούνται οι σπουδαστές ως ταραχοποιά στοιχεία που έχουν σκοπό να καταστρέψουν, δήθεν, αυτό για το οποίο αγωνίζονται, δηλαδή τις απαραίτητες υποδομές για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση. Οπως, επίσης υποκριτική είναι και η αναφορά για φόβους περί διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τη στιγμή που αφαίρεσαν από το νέο αντιδραστικό κανονισμό τη διάταξη που απαγόρευε τα ναρκωτικά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, τι μέτρα θα λάβει:

  • Για την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
  • Για να αποσυρθεί ο νέος αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας της εστίας.
  • Για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση για όλους τους σπουδαστές και για να δεσμευτεί κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της εστίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ