Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Το «Ισλαμικό Κράτος» επιμένει στο σενάριο της «κατάρριψης»

Συνέχεια στο σενάριο της «τρομοκρατικής επίθεσης», για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους «Airbus A-321», της εταιρείας χαμηλού κόστους «Κογκαλιμάβια», που επέστρεφε από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέικχ στην Αγ. Πετρούπολη και κόστισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους (ανάμεσά τους και 17 παιδιά), δίνουν οι τζιχαντιστές της Αιγύπτου «Επαρχία του Σινά» που θεωρούνται τμήμα του «Ισλαμικού Κράτους». Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Twitter, μέλος του «Ισλαμικού Κράτους» που δεν κατονομάζεται δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εξηγήσουμε πώς συνετρίβη. Πάρτε τα συντρίμμια και ερευνήστε τα, πάρτε τα μαύρα κουτιά σας και αναλύστε τα και πείτε μας ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς σας. Αποδείξτε ότι δεν προκαλέσαμε εμείς την πτώση του και πώς έπεσε στην πραγματικότητα και εμείς θα σας δώσουμε τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έπεσε τη στιγμή που θα επιλέξουμε».

Με τον τρόπο αυτό υποτίθεται στηρίζεται ο αρχικός ισχυρισμός του «Ισλαμικού Κράτους» ότι αυτοί κατέρριψαν το αεροσκάφος, με πιθανές εκδοχές είτε με βόμβα στο αεροσκάφος είτε με πύραυλο, κάτι που τόσο η αιγυπτιακή πλευρά όσο και η ρωσική και άλλοι εμπειρογνώμονες απορρίπτουν λόγω του μεγάλου ύψους που πετούσε το αεροπλάνο.

Επίσης, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν όλη την προετοιμασία που έγινε στο αεροσκάφος πριν την απογείωση, το καύσιμο με το οποίο τροφοδοτήθηκε, την εταιρεία που είχε αναλάβει τα γεύματα και πραγματοποιούνται ανακρίσεις. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η εξέταση των καταγραφέων πτήσης (μαύρα κουτιά) που θα κρατήσει μεγάλο διάστημα, ενώ από τις εκθέσεις Ρώσων ιατροδικαστών που εξετάζουν τις σορούς των τραγικών θυμάτων διαπιστώνονται εκτεταμένα εγκαύματα. Με τα έως τώρα δεδομένα πιο πιθανά σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους είναι η έκρηξη στον αέρα είτε από βόμβα είτε από δεξαμενή καυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ