Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου των εργαζομένων του ΟΤΕ εκφράστηκε, για άλλη μια φορά, χτες, η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου και φορέων, διατρανώνοντας ότι ο αγωνιστής Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του, έχει τη στήριξη του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο οποίος απηύθυνε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του αλλά και την εκτίμησή του για τη στήριξη στον αγώνα του λαού του, ενάντια στο καθεστώτος του απαρτχάιντ του Ισραήλ και των εποίκων του. Οπως είπε, «ο Νοέμβρης είναι μήνας πλούσιος σε διάφορες επετείους, όπως η απώλεια του Γιασέρ Αραφάτ και η ανακήρυξη του Παλαιστινιακού κράτους. Ο Γιασέρ Αραφάτ, αυτός ο μεγάλος αρχηγός, θα μείνει στις μνήμες όλων και σε μας και σε σας τους Ελληνες». Αναφέρθηκε στα τελευταία εγκλήματα των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων, υπογραμμίζοντας πως από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι και σήμερα έχουν δολοφονηθεί 88 άμαχοι, έχουν τραυματιστεί 2.500 και έχουν συλληφθεί 1.200, ενώ 6.000 βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές. Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως «παρά τα εμπόδια που βάζει το Ισραήλ, εμείς θα συνεχίσουμε το κτίσιμο των κρατικών δομών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και του κράτους δικαίου. Με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, προστατεύοντας το δικαίωμα των γυναικών και την ισότητα, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις και προωθώντας την ειρήνη και το διάλογο με όλους. Δεσμευόμαστε για ειρηνική αντίσταση και θα συνεχίσουμε με τους φίλους μας για να κάνουμε το κράτος μας πραγματικότητα».

Στο κέντρο ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας, Μ. Τουμπάσι
Στο κέντρο ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας, Μ. Τουμπάσι
Στην ιστορία και τα δεινά που έχει περάσει ο Παλαιστινιακός λαός που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, αναφέρθηκε στην ομιλία της η πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, Δέσποινα Μάρκου, ενώ η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Ελπίδα Παντελάκη, στάθηκε στη στάση τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της σημερινής, που συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - θύτη του Ισραήλ και συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν, επίσης, η επιστολή του Ακελ Τακάζ, προέδρου της Παλαιστινιακής Επιτροπής για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη, ενώ ποιήματα απήγγειλαν οι Πέτρος Καράμπας και η Βαγγελιώ Μαράτου. Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο που καταγράφει τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη από τη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους και των εποίκων, που αυτό ενισχύει.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος. Ακόμα ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο Θέμος Στομφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, η Μαριάννα Χαλβατζή, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, ο Βασίλης Πάπαρης από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο, η Βιτόρια Μαυραγκάκη από το «Καράβι για τη Γάζα», η Β. Καραγιάννη από το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων, ο Αντ. Αντανασιώτης από τη Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, ο Στ. Μπενετάτος, πρώην δήμαρχος Νίκαιας και άλλοι.

Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ψήφισμα προς την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την αντιπροσωπεία της ΕΕ και τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, όπου ζητείται η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και η υποστήριξη του λαού της από τους διεθνείς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ