Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Αμερικανικό αντιτορπιλικό σε κοινή άσκηση με το Τουρκικό ΠΝ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Ντόναλντ Κουκ» επισκέφτηκε την τουρκική ναυτική βάση Ακσαζ και συμμετείχε σε κοινή άσκηση (με τον κωδικό «Θαλάσσια Ασκηση Ανατολικής Μεσογείου») με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής «Χουριέτ». Η εφημερίδα συνδέει την άσκηση με την «αυξανόμενη» στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η «Χουριέτ», στην άσκηση έλαβαν μέρος μονάδες του τουρκικού ΠΝ όπως υποβρύχια, εναέρια μέσα, αλλά και πλοία επιφάνειας, με στόχο την ενίσχυση του «στρατιωτικού συντονισμού ανάμεσα στις δύο χώρες». Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πάντως, ενδεικτικές της όξυνσης του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στη «γειτονιά» μας είναι οι στρατιωτικές ασκήσεις που έκανε η Ρωσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ και προχτές το ρωσικό «Σπούτνικ» μετέδωσε πως το ρωσικό αντιτορπιλικό «αντιναύαρχος Κουλάκοφ» μπήκε στη Μεσόγειο, διασχίζοντας τη νύχτα της 4ης προς 5η Νοέμβρη τα Στενά του Γιβραλτάρ, «ενώ βρισκόταν σε ένα μακρύ ταξίδι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ